Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Telefonia Komórkowa

Gość LemoN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fanboje androida czy innego systemu niech wyjdą z tematu, dziękuje.

Szukam smartfona do 700 zł, system jest mi obojętny, oczekuje dobrego aparatu, wyświetlacza powyżej 4,2 cali. Będę na nim korzystał z wifi, sms'ował, dzwonił, słuchał muzyki i na pewno korzystał z jakichś aplikacji czy gier.

Opublikowano

Alcatel OT Idol polecam . Za 7 sto w wyrwiesz nowe.

CPU: AMD FX 8350    GPU: GTX 760 2GB   PSU: Deus G1    MOBO: GIGABYTE 970A-DS3P   RAM: 8GB

Opublikowano

Jak chcesz mieć coś świeżego, a nie jakiegoś dawno nieaktualnego fona to bierz HTC Desire 300 ;) Dobra cena i ogólnie jest git ;P

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Mocno zastanawiam się nad SAMSUNG GALAXY CORE i8260 oraz XPERIA L, s3 mini ma dla mnie za mały wyświetlacz.

Opublikowano

Telefony praktycznie takie same, Xperia L ma lepszy aparat i tyle. Bierz ten który ci bardziej przypasuje.

Opublikowano

reffererefe

jestem przychylny zakupu lumii 820, ale zastanawiam się jeszcze nad xperią L.

Opublikowano

Zależy czego oczekujesz od telefonu. Chcesz telefon z funkcją konsoli do gier który jest bardziej podatny na zacięcia? Bierz Xperie L. Chcesz w pełni szybki, łatwy w obsłudze telefon z paroma gierkami? Bierz Lumie 820.

Opublikowano

Zależy czego oczekujesz od telefonu. Chcesz telefon z funkcją konsoli do gier który jest bardziej podatny na zacięcia? Bierz Xperie L. Chcesz w pełni szybki, łatwy w obsłudze telefon z paroma gierkami? Bierz Lumie 820.

Heh, widzę jesteś osobą, która opiera się na tym, co piszą inne osoby w internecie, a nie na własnych doznaniach. Osobiście nie pamiętam, żeby Xperia L przycięła się kiedy kolwiek, a posiadam ją na co dzień ;). Lumia 820, to bardzo dobry telefon, lecz jeśli masz dobry słuch, to wyczujesz różnicę w jakości brzmienia Xperii i Lumii, z korzyścią dla Soniaka. Sygnału z Wi-FI L nie gubi. Jedyne co mnie denerwuje, to blokada ekranu - zwyczajnie nie przypadła mi do gustu.Jeśli chodzi o system, to Lumia dostanie wp 8.1, a Sony androida 4.3, więc obydwa modele są aktualne pod względem systemu. Gry oraz bateria na korzyść dla Xperii. Wydajność w menu etc. - lepsza jest Lumia. Dla mnie wygrywa Xperia.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Notę 2 , s2, Zte blade G , lg l7/l9

Ps: lumia w 100% :) chodz nie lubię Windows phoneb to ta jest spoczko ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Okej ostateczny wybór lumia 820 vs samsung ativ s.

Ativ S raczej powinien konkurować z 920, niż 820, ale dobra. Za Ativ S przemawia Super Amoled (vs Amoled z Nokii), wbudowana pamięć ( 32gb vs 8gb), rozdzielczość (720x1280 vs 480x800), bateria (2300 vs 1650 MAh). Z kolei za 820 przemawia teoretycznie lepsza jakość odtwarzanego materiału audio z zarówno głośników, jak i słuchawek oraz to, że to Nokia... Z WP wybrałbym HTC 8X, ale jeśli chcesz wybierać między Samsungiem, a Nokią, to ja polecam Samsunga.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Samsung Ativ S zdecydowanie lepszy, Nokia myślę, że jest lepsza tylko ze względu na aplikacje na starcie i szybszą aktualizacje.

Opublikowano

Jednak budżet ograniczony do 700zł, myślę nad xperia L, znajdzie się coś lepszego w tej cenie?

Opublikowano

Myślałem jeszcze nad moto G, tylko czy go znajdę do 700 zł nowego.

Opublikowano

Myślałem jeszcze nad moto G, tylko czy go znajdę do 700 zł nowego.

Ja osobiście nie polecam. Nie jestem optymistycznie nastawiony do czystego systemu Android. Poza tym, Cortex A7 jest mniej wydajny, niż A9 w Xperii L, pomimo 2 krotnie większej liczbie rdzeni.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Zapoluj może na jakąś używkę LG Swift L9 mam ten model i powiem Ci szczerze że jest świetny. No może troche bateryjka słaba ale idzie wytrzymać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...