Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małże, ryby czy perły?

Kronos626

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co się bardziej opłaca? Sprzedawać ryby po 200k, małże po 4kk czy ryzykować i otwierać małże i sprzedawać perły? Ceny pereł to: czerwona 10kk, niebieska 15kk, biała 120kk.

Opublikowano

Tak, wiem ale pomyśleć, że mogę dropnąć 2 białe perły, czyli na moim serwerze zarobek ok. 250kk, za to mogę sobie już kupić dobrą zbroję +9 z kd +3/4 albo srebrną +9 z 4 bonami. Już sam nie wiem co robić :P

Opublikowano

kupowanie srebrnej jest wg mnie bez sensu, bo taniej kupisz branze 1.5/2k hp :D

ale jak mowilem, 6 malzy sprzedawaj 4 otwieraj. masz 16kk zarobku + ew. to co wpadnie z malzy.

Nie rob tak jak on ci radzi

Zeby otwierac malze musisz miec caly plecak , wtedy sie oplaca

Najlepiej jest sprzedawac malze

Opublikowano

Na perły bym nie liczył, to słaby zarobek, ponieważ jest mała szansa na ich drop.

Jeśli chcesz zaryzykować, to połowę ryb sprzedaj, a połowę otwórz i jeśli będą małże - je również.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Ja otwieram wszystkie ryby, dziś złowiłem 15 małży. Okradli mnie rok temu, teraz po długiej przerwie wróciłem ze względu na fuzję serwerów i muszę sobie jakieś eq skombinować na 41lv. Dziękuje za pomoc, będę sprzedawał małże, czasami je otwierał ale w małych ilościach :).

Opublikowano

Ja otwieram wszystkie ryby, dziś złowiłem 15 małży. Okradli mnie rok temu, teraz po długiej przerwie wróciłem ze względu na fuzję serwerów i muszę sobie jakieś eq skombinować na 41lv. Dziękuje za pomoc, będę sprzedawał małże, czasami je otwierał ale w małych ilościach :).

Na jakim serwie grasz?

Najlepiej sprzedawać małże. Z pereł ciężko się dorobić bo jest niewielka szansa na drop. Chyba, że obstawiasz 4 postacie FB i masz pełne plecaki małż to wtedy otwieraj :D

joker%20sygnatura.jpg

Opublikowano

Dziwie sie że jeszcze nie masz bana, po nocy łowieniu na FB :D

Jakiego fishbota używasz ?

Oczywiście ja preferuje zarobek na małżach

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

@up

Mój kolega używa fb od kamer moda, włącza wykrywacz GM i jak się zbliży do niego to mod automatycznie go wyloguje.

Taak ale teraz banują po logach ;p

Za niedlugo musi sie spodziewac bana

Opublikowano

Taak ale teraz banują po logach ;p

Za niedlugo musi sie spodziewac bana

Łowi na tych kontach od ponad 2 lat (początkowo na innych fb) i do dziś dostał tylko 1 bana na ok 20 kont :P

Opublikowano

Łowi na tych kontach od ponad 2 lat (początkowo na innych fb) i do dziś dostał tylko 1 bana na ok 20 kont :P

Jak kiedyś łowiłem to zawsze miałem bana po nocce .

Pamiętam jak kiedyś się spóźniłem około 10 sekund bo gm się przemieniał w bossy i jak przyszłem to się przemienił w psa ale nie pamiętam w co najpierw .

Miałem tam około 7 małży i poleciał banik.

Co do tematu to powiem ci że tak średnio to 15/20 ryb na 1 małżę leci

Czyli powiecmy że co 20 ryba to 1 małż

200x20 = 4000 = 4kk

więc ceny wyrównane ale częśćiej się zdarza za 10/15 więc 20 to w otatecznośći .

Ale i tak moim zdaniem lepiej jest otwierać małże bo nawet jak ci wyłowi całe eq ryb to będą wywalać a sprzedać to sprzedasz po 1 dniu .

Więc otwieraj ryby .

Małży nie otwieraj bo biała perła leci tak co 40/50 małż .

4kk x 50 = 200kk

Opublikowano

@up

Dzięki za odpowiedź, właśnie będę sprzedawał małże :). Co do fb to ten mod posiada wykrywacz GM, jeśli się wloguje to metin od razu się wyłącza :P.

Opublikowano

@up

Dzięki za odpowiedź, właśnie będę sprzedawał małże :). Co do fb to ten mod posiada wykrywacz GM, jeśli się wloguje to metin od razu się wyłącza :P.

Chociaż nie jest to 100% blokada, bo równie dobrze GM może przejść się po wiosce harem po cywilu :D

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Ja osobiscie proponuje Ci zrobic tak jak ja :)

tzn.

Jak lowilem na fb i mialem np po 2 pelne e malz to jedna strone sprzedawalem a druga otwieralem mialem pewny zarobek i tez liczylem na szczescie :))

2 spoobem, bylo jak juz lowilem bez fb bo balem sie ze dostane bana , to lowilem sobie rybki i sprzedawalem je tak po 200k za sztuke ale sprzedawalem je dpiero jak mialem np po 15szt karasia itp. tzn jak mialem ogolmie 100ryb razem bo sprzedawalem wtedy po 10 a te 5 otwiralem :P

i zeby Cie nie sklamac to w 1 sposobie tzw nieuczciwym zarobilem 250kk a w tym pierwszym sposobie zarobilem 70-100kk :) tak wiec zarobilem na swoje eq

mam 42 lvl

242662WizKhalifa.png

Opublikowano

Otwieraj ryby i sprzedawaj małże.Ewentualnie jeżeli wypadnie Ci dużo małży to część z nich możesz otworzyć, a część sprzedać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...