Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Spadek FPS-ów podczasz gry

WhR

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam.

Grałem dzisiaj w lol'a gram. Kolejny mecz więc do roboty ,no ale super być nie mogło przez wekeend i tu co jakieś kilka minut spadek fps-ów z 30 do 3-5. Stało się tak z gry na gre, poprzednie mecze wszystko idealnie a teraz co chwile lag, lag, lag.

Opublikowano

Podaj parametry komputera,spróbuj też odpalać lol'a przez program Game Booster 3.

Odinstaluj z programów "pando media booster",polecam Ci też przeczyszczenie komputera ccleaner'em,jak i przeczyszczenie skrzynki(komputer może się grzać).

Podaj od razu temperatury procka,grafy oraz dysku;)

Opublikowano

Prostą przyczyną może być zbyt mała ilość RAM'u - jeżeli masz 95% użycia RAM'u to spadki będą, przycinki, oraz powtórzenia w głosie.

8372383248.png
Opublikowano

Sprawdź też czy nie masz działającej w tle zbyt dużej liczby programów. Pozamykaj je i zamknij okna przeglądarek jeśli jakaś jest otwarta, ponieważ zabiera to dużo RAMu

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

ja mam coś takiego na mapie 3vs3 , miałem starego kompa gdzie na 3vs3 miałem 40 fps stałe , 5vs5 miałem około 35fps a na aramie miałem około 6fps, zmieniłem kompa na 3x lepszego lapka i teraz mam na owych mapach po +120 fps'ów a na mapie 3 vs 3 mam 35 i niżej nie wiem co nie tak jest

Opublikowano

To na 99% spowodowane jest przegrzanie spróbuj jeszcze przeczyścić kompa od środka tylko nie odkurzaczem jak niektórzy geniusze próbowali tylko ściereczką i patyczkiem do uszu powinno pomóc.

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...