Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem]Restart komputera przez ram

imienny

Pytanie

Opublikowano

Witam

po montażu nowej karty graficznej w serwisie i zmianie zasilacza na 400W IBOX pojawiły się problemy z pamięcią ram które powodują restart komputera,

pamięć ram przestaje restartować komputer jak jej nie używam przez dłuższy czas ale potem znowu zaczyna restartować komputer,

pamięć ram po restarcie komputera jest ciepła.

posiadam takie pamięci ram:

1gb firmy good ram

1gb firmy hynix używałem bez problemów przez ok 6 lat

2gb firmy hynix używałem bez problemów przez ok 6 lat

wszystkie DDR2

może ktoś powiedzieć jak zrobić tak aby ram nie restartował komputera?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdziłem programem memtest ram na innym komputerze (na swoim nie mogłem) i jedyne pole do wpisywania było tu:

http://www.memtest86.com/images/memtest_boot.png

po wpisaniu 1024 przy sprawdzaniu pamięci ram firmy good ram pojawił się napis który nie ma nic wspólnego z tym programem i było 0 błędów przy sprawdzaniu pamięci 1gb i 2gb firmy hynix też było 0 błędów,

mam zasilacz 300W foxconn i 400W ibox który używam.

Opublikowano

Kiedy ostatnio czysciles komputer :D? Przeczysc , moze masz ustawione tak zeby wylaczal sie kiedy za bardzo sie nagrzeje , wentylator nie dziala szybciej niz zwykle ?

Po zmianie karty graficznej grasz na jakichs wiekszych ustawieniach grafiki w grach niz zwykle , jakies inne gry , programy ktorymi przeciazasz komputer , zuzycie procesora duze czy male ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Zasilacz 400W ibox się zepsuł i musiałem zmienić zasilacz na 300w foxconn,

komputer jest bardzo czysty i wyłącza się jak cpu ma ok 70C temperatura komputera jest niska,

nie stać mnie na mowy zasilacz.

Opublikowano

Jeżeli sie przegrzewa dostaje za duże napięcie sproboj wyregulowac napięcie w BIOS'ie na mniejsze a jak nie to przeczysc je alkoholem (np perfumami najlepiej damskimi)

Opublikowano

zasilacz od razu do wymiany. sprawdź mem testem czy nie masz błędów jakiś czy cuś. w polu do wpisania wpisz tyle pamięci ile masz (1gb 1024 2gb 2048 itd)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...