Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Niepełnoletność i fiberhost.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Trochę tu pomagałem i teraz potrzebóję waszej pomocy. ;-)

Mam 14 lat i napisałem pewną stronę na której można doładować punkty za pomocą wysłania sms. Usługe sms jak i hosting dostarcza mi fiberhost.pl kasa z sms kdzie na przedłużenie serwer.

Dzisiaj napisała do mnie kobieta, że wysłała w mojej sprawie zgłoszenie do urzędu skarbowego, gdyż jestem niepełnoletni i nie mogę odprowadzać podatków.

Fiberhost nie ma nic w regulaminie, że muszę być pełnoletni, a oni chyba podatki odprowadzają, gdyż z sms dostaję 1/3 do portfela fiberhost.

I czy mogą mi coś zrobić lub będę musiał zapłacić karę?

Napisałem też w tej sprawie do BOK fiberhost.

Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź!

Opublikowano

Wydaje mi sie ze z reguly przy takich stronach z platnosciami musi byc zezwolenie osoby pelnoletniej. Wiec.. Tyle ze takie pogrzki dzialaja daj mi pkt to nikomu nie powiem ;>

Opublikowano

Nie zagłębiałem się, ale to raczej fiberhost płaci podatki za doładowywanie wirtualnego portfela, a nie użytkownik. Jednak tak kończy się nie czytanie regulaminu, jeśli regulamin przewiduje, że taka osoba winna jest odprowadzić podatek, to trzeba i już. Ale PIT'y rozlicza się, bodaj w kwietnu/maju, więc nic Ci nie zrobią, o ile rodzicie/prawny opiekun wpiszę dany dochód do PIT'u.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...