Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Grzanie się laptopa podczas grania

dzejQ97

Pytanie

Opublikowano

Witam mam mały problem z laptopem Acer E1-571G, podczas zwykłej pracy czyli przeglądania internetu, oglądania filmu temperatura nie przekacza 50 stopni(sprawdzam SpeedFan) mimo że laptop leży na kolanach, czasem normalnie na łózku to nie grzeje się ale problem zaczyna się jak zacznę grać w jakąś bardziej wymagająca gre, np COD Ghosts, AC4 nawet przy 7DaysToDie sie grzeje i temperatury krecą sie od 70 do 90 stopni, wiem że zaraz będa odpowiedzia o podkładkę chłodzącą/wymiane pasty (przeszukałem google i ogólnie tylko takie porady) itd ale to już w ostateczności bo laptop był kupiony w te wakacje więc nie jest stary. A moje pytanie brzmi - czy da się temperaturę obniżyc bez podkładek etc? a może to jest normalne że się tak grzeje?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam tego laptopa i mi pomogło (trochę) postawienie go na pudełkach po grach ( jedno z tylu a druga z przodu i sciny są zdecydowanie mniejsze ;>

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Kupienie podstawki do laptopów z chłodzeniem było by najlepsze, ale spróbuj nie trzymać laptopa na miękkich powierzchniach, tylko na np. biurku ale jak to nic nie da to spróbuj wymienić pastę termoprzewodzącą.

60vprg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...