Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przekierowanie domeny na IP w FreeBSD \ Złe wyświetlanie strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

1.

Mam zainstalowane apache w systemie FreeBSD 9.2, wszystko działa, tylko teraz chciałbym przekierować wykupioną domenę na te IP z serwera.

Przekierowałem na te ip co mam, ale niestety nadal mogę wpisywać strone tylko przez ip, a chciałbym przez domenę.

Czy coś trzeba konfigurować w systemie? Myslałem ze wystarczy przekierowac domene ale niestety mi nie działa czyli coś nie tak :D

2.

Gdy wpisuję w przeglądarke ip serwera to działa wyswietla sie napis, ale wrzuciłem testową stronę w php i wyswietla mi tylko kod źrodłowy, takze wydaje mi sie

ze muszę coś doinstalować tylko nie wiem co :P

Za pomoc +++

2421404553.png
Opublikowano

1. Przekierowujesz domenę na IP, zmiana ustawień domeny może trwać 48h, najlepiej czyść cookies przeglądarki.

2. Masz tak dlatego że masz prawdopodobnie zły kod strony, najlepiej pokaż pierwsze linie kodu str. Jeżeli stronę masz dobrą, to prawdopodobnie masz źle zainstalowane php.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

wszystko zależy od tego jak wyglądają pozycje domeny a serwera, jeżeli domenę i serwer masz w jednej "Firmie" hostingowej, nie powinno być problemu, chociaż i w innym przypadku, podpięcie IP powinno wystarczyć.

Tutaj ostrzegam, jeżeli używasz Mozilli Firefox, to nie masz się co dziwić że "Zmiany" trwają. Najlepiej sprawdzaj na innej przeglądarce.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
Ups...

uzytkownik cienki22x napisal wyraznie ze chce skierowac domene na adres IP

to co piszesz to czas propagacji domeny w chwili kiedy wydelegowujemy ja na nowe serwery DNS

cienki22x najwyrazniej przez jakis panel edytuje strefe dla domeny i to powinno zaczac dzialac po reloadzie demona nazw czyli po ok 5 minutach zwykle do ok 2h w zaleznosci od ustawien na serwerach uslugodawcy

cienki22x jak juz zmieniles/zmienisz poprawnie adres ip na ktory ma kierowac domena to sprawdzaj przez ping czy juz routowanie sie zmienilo czy nie, po polskiemu, jak robisz ping na domene to powinno Ci pokazac adres IP ktory wpisales jako najbardziej aktualny

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...