Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki komputer złożyć?

Eragin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym złożyć sobie jakiegoś dobrego kompa do grania w granicach do 2500 zł. Największym problemem jest to że na komputer mam zrobione miejsce w biurku i obudowa nie może być większa nie 190 (szerokość) 430 (wysokość) a głębokość obojętnie. Co byście mi poradzili? Proszę, nie dawać mi linków na pccentre bo to już widziałem/

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Proponuję ten zestaw:

i5-3350p

Corsair 450W

Cooler Master n200

Goodram 4GB 1333Mhz

Radeon r9 280x

Seagate Barracuda 1TB

MSI H61M-P20 lga 1155

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, ale obudowa jest za szeroka, płyta główna jest nice słabsza niż bym się spodziewał (myślałem o USB 3.0 i SATA III), grafika może ujdzie procek też, zapomniałem dodać że dysk twardy ewentualnie ssd bo hdd mam

Opublikowano

Kolega RADTOR akurat słynie z tego, że zazwyczaj wrzuca wydajniejszą GPU kosztem innych podzespołów. Można zrezygnować z R9 280X i wziąć tańszą 670/R9 270X, a różnicę dołożyć do lepszej płyty głównej(np. B75-D3V) i mocniejszego zasilacza(np. Deus G1/M1 500W

Ale(zawsze musi być jakieś "ale") z obudową będzie ciężko. Z takich lepszych budżetówek zmieści się Brutus 410, jednak w tej cenie ma się o wiele lepszego M23. Założę się, że chcesz włożyć komputer we wnękę od biurka.

Opublikowano

Kolega RADTOR akurat słynie z tego, że zazwyczaj wrzuca wydajniejszą GPU kosztem innych podzespołów. Można zrezygnować z R9 280X i wziąć tańszą 670/R9 270X, a różnicę dołożyć do lepszej płyty głównej(np. B75-D3V) i mocniejszego zasilacza(np. Deus G1/M1 500W

Ale(zawsze musi być jakieś "ale") z obudową będzie ciężko. Z takich lepszych budżetówek zmieści się Brutus 410, jednak w tej cenie ma się o wiele lepszego M23. Założę się, że chcesz włożyć komputer we wnękę od biurka.

Skoro ma dysk twardy to nie musi rezygnować z Radeon r9 280x, a te ok. 200zł może dołożyć do zasilacza i płyty głównej.

Up Autorowi nie podobała się ta płyta główna, a ten gtx 770 od MSI będzie się nieźle grzał.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

jednak r9 280x to grzałka warto dołożyć gtx 770 i podkręcić a i tak będzie mieć niższe temp. niż r9 280x płyta płytą ale w większej części statystyczny polak nie wykorzystuje potencjałów płyt głównych (co najwyżej 1-2x usb 3.0) więc nie ma sensu brać lepszej mobo a zasilacz modularny z większym zapasem przyda się :)

Opublikowano

Dopóki nie wyjaśni się sprawa z bankructwem OCZ(czy podpiszę umowę z Toshibą czy też nie i ogłosi upadłość), to odradzam kupowania części od OCZ. Jeśli ogłosi upadłość to automatycznie wszystkie produkty tracą gwarancję.

Opublikowano

Dopóki nie wyjaśni się sprawa z bankructwem OCZ(czy podpiszę umowę z Toshibą czy też nie i ogłosi upadłość), to odradzam kupowania części od OCZ. Jeśli ogłosi upadłość to automatycznie wszystkie produkty tracą gwarancję.

Serwis zostanie przejęty, niekoniecznie będą problemy z naprawami gwarancyjnymi.

Opublikowano

Tak, chodzi mi właśnie o to żeby komp zmieścił się do wnęki

jeżeli chodzi o obudowę to zależy mi także w bocznej ściance było miejsce na wiatrak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...