Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta dzwiekowa Asus x550cc

Mostro

Pytanie

Opublikowano

Siemanko, jak w tytule mam problem a zarazem pytanie co do karty dzwiekowej w laptopie Asus x550cc. Nie mam mix stereo, mam jedno wyjscie sluchawkowo-mikrofonowe.
Jak wlaczyc mix stereo, probowalem pokazywac wylaczone urzadzenia natomiast tego nie ma. Czy bede musial dokupowac dodatkowa karte dzwiekowa zewnetrzna?

Pilna sprawa!

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A odinstalowałeś wcześniej te posiadane sterowniki?

A widzisz, nic nie odinstalowywałem. Ale zobacz, wlaczam mix stereo i nute w winampie gra wszystko cacy, podpinam minijacka do wejscia puszczam muzyke i kurde nic nie wykrywa. Jak jacka podlacze to mam do wyboru w takim okienku co podlaczylem i tam 2x sluchawki i wyjscie glosnikowe. Jakby wgl nie było wejścia wchodzacego

Opublikowano

Masz zainstalowane sterowniki? Również posiadałem ten problem po instalacji Windows 8, ale wgranie (a raczej reinstall) sterowników pomogło.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

ale masz realteka? to spróbuj tam po przełączać... u mnie jak wykryje to normalnie w dymku pokazuje i przełącza się na słuchawki (czasem trzeba było w panelu realteka akceptować na słuchawki po prostu po tym).

9obpmnjr.png

Opublikowano

ale masz realteka? to spróbuj tam po przełączać... u mnie jak wykryje to normalnie w dymku pokazuje i przełącza się na słuchawki (czasem trzeba było w panelu realteka akceptować na słuchawki po prostu po tym).

Taa realtek, no przelaczalem wszystko tez akceptowałem te słuchawki i nic, dalej jakby dzwiek nie dochodził do komputera

Opublikowano

Niby wszystko cacy na kompie mix stereo dziala, ale gdy podlaczam master do wejscia sluchawko/glosnikowego wgl mi nie wykrywa dzwieku, w mikserze wszystko jest ok. Jakies pomysly?

Opublikowano

Taa realtek, no przelaczalem wszystko tez akceptowałem te słuchawki i nic, dalej jakby dzwiek nie dochodził do komputera

A wrzuć screeny z panelu po podłączeniu słuchawek i z menedżera urządzeń.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Masz zainstalowane sterowniki? Również posiadałem ten problem po instalacji Windows 8, ale wgranie (a raczej reinstall) sterowników pomogło.

lapka kupilem nowego, wiec stery powinny byc chyba zainstalowane, jak sprawdzic czy byly instalowane?

Opublikowano

Próbowałeś przełączyć na drugie "Słuchawki" w oknie realteka? Bo ogólnie to je widać wykrywa, jedynie nie przekazuje jakoś dźwięku.

Spróbuj zainstalować:

http://www.dobreprogramy.pl/Realtek-High-Definition-Audio-Codecs,Program,Windows,21164.html

I obowiązkowo restart lapka i później dokończy instalację po restarcie i dopiero spróbuj... masz strasznie mało opcji.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Tylko nie wiem czy mnie dobrze zrozumiales, ja chce dźwięk wprowadzić do komputera z miksera kablem minijack :D
Bo jak podlaczam sluchawki to graja, tylko z tym wprowadzeniem dzwieku jest gorzej

Opublikowano

Tylko nie wiem czy mnie dobrze zrozumiales, ja chce dźwięk wprowadzić do komputera z miksera kablem minijack :D

Bo jak podlaczam sluchawki to graja, tylko z tym wprowadzeniem dzwieku jest gorzej

A wtykasz w dobrą dziurkę? <3

A na podpiętym do mikrofonu wykrywa Ci mikrofon w tym panelu realteka? (bo tak podłączasz, nie?)

9obpmnjr.png

Opublikowano

A wtykasz w dobrą dziurkę? <3

A na podpiętym do mikrofonu wykrywa Ci mikrofon w tym panelu realteka? (bo tak podłączasz, nie?)

mam jedną dziurkę <3

Opublikowano

Na wszelki wypadek możesz wbić na stronkę producenta karty i ściągnąć najnowsze :P

Tu jakis szajs zintegrowany siedzi :D Poszukam jak to sie zwie.

Opublikowano

mam jedną dziurkę <3

To co ty chcesz wyczynić... wiem, że w pc można było czasem zmienić wyjście w wejście... ale z mixera musisz w wejście mikrofonowe podłączyć (którego sugerujesz, że nie masz :ninja: ).

# dobra widzę... on ma dwukierunkowe:

http://notebooki.wroc.pl/upload/x550-hd-4.jpg

To musisz pokombinować z tymi sterownikami... innego wyjścia nie ma (nie wyczarujesz sobie drugiego wejścia).

9obpmnjr.png

Opublikowano

Ale o to chodzi ze sterowniki zaktualizowale, tylko nie wiem co jest ze nie chce dzwieku przekazywac przez to wejscie...Moze cos w ustawieniach jest nie tak?

A odinstalowałeś wcześniej te posiadane sterowniki?

9obpmnjr.png

Opublikowano

To co ty chcesz wyczynić... wiem, że w pc można było czasem zmienić wyjście w wejście... ale z mixera musisz w wejście mikrofonowe podłączyć (którego sugerujesz, że nie masz :ninja: ).

czekaj czekaj bo juz nie ogarniam :D

W mixerze mistrzu mam Master XLR co leci do glosniczkow, a drugie 2x rca ktore kablem RCA RCA - MINIJACK wtykam do laptopa xD

W PC'cie starym jak podlaczalem te rcarca minijack do karty dzwiekowej to wszystko gralo i buczalo a tutaj lipa

@edit: gowno, juz probowalem wszystkiego i nie wiem co z tym zrobic....:C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...