Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[OFERUJE]Sponsoring [dedyk+vps+domena+strona] = pełen pakiet!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych moją ofertą.

Krótko mówiąc - zasponsoruję POWAŻNY serwer do Metin2.

Poniżej opis jakich osób POTRZEBUJE / SZUKAM a jakich osób chcę UNIKAĆ / OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM:

Moja oferta skierowana jest do osób myślących REALNIE, oraz posiadających umiejętności w tworzeniu prywatnych
serwerów/zarządzaniu nim w stopniu WYŻSZYM NIŻ PODSTAWOWY.

Nie chcę mieć styczności z kompletnymi amatorami w
tej dziedzinie - ich mam już dość. Tak samo mam dość osób myślących całkowicie nierealnie typu: "Mam super
plan na serwer i super pliki, będzie grało 1500 osób minimum, zarobki ponad 15 tyś zł na miesiąc" przy czym
nawet nie wystartują bo się okaże że team się posypie lub jak już uda im się wystartować to gra 30 osób.

Możecie się śmiać że takie głupoty piszę, ale takich osób na tym forum które zgłaszały się do mnie lub ja
zgłaszałem się do nich (oferowały się tu) jest na prawdę DUŻO. Nie oszukujmy się, ale 80% ludzi ogłaszających
się tu co potrafią bądź piszących mi na PW / GG jaki to serwer będzie piękny - po prostu KŁAMIĄ.

Szukam osób poważnych, odpowiedzialnych, terminowych oraz SAMODZIELNYCH. Jeśli nie potrafisz wszystkiego sam
zrobić (wiem, trudno umieć i robić wszystko samemu) to szukam osoby która posiada już ZAUFANY team do
stworzenia serwera.

NIE SZUKAM OSOBY KTÓRA ZGŁOSI SIĘ DO MNIE O SPONSORING PO CZYM BĘDĘ WIDZIAŁ ŻE OGŁASZA
SIĘ W TYM DZIALE, ŻE DOPIERO SZUKA GRAFIKA / KLIENT MASTERA / TECHNIKA CZY KOGOŚ TAM JESZCZE......

Im mniej
ludzi w teamie tym lepiej, bo mniejsze szanse że team się posypie lub ktoś kogoś oszuka. Szukam osób które są
umiejętne jak i również znają umiejętności swoich kolegów z teamu, aby nie było później że ktoś kogoś oszukał.

i zostawił na lodzie, lub po miesiącu prac na VPS napiszecie mi, że jednak wasz kolega z teamu nic nie
potrafi i musicie robić wszystko samemu...
W związku z tym że szukam osób odpowiedzialnych, poważnych i terminowych wymagam stałego kontaktu. Wymagam
stałego kontaktu GG. Po dostaniu VPS wymagam tego by przynajmniej RAZ na DWA DNI osoba którą sponsoruje się
do mnie odezwała i krótko i zwięźle napisała jak idą prace nad serwerem.

Proces tworzenia serwera wymaga CZASU, a więc od osoby którą będę sponsorował wymagam własnie CZASU.
Zgłaszając się do mnie przemyśl sobie czy faktycznie masz czas na stworzenie tego serwera a później jego
prowadzenie!

Wiele osób które się do mnie zgłosiło i które następnie sponsorowałem nagle po
tygodniu/dwóch/trzech stwierdzało że nie ma czasu na prowadzenie serwera bo: dużo nauki w szkole / ma wyjazd
na wakacje / dostał kare od rodziców itp TAKIE RZECZY DA SIĘ PRZEWIDZIEĆ, więc proszę nim napiszesz do mnie o
sponsoring przemyśl trzy razy czy faktycznie masz na to czas!

Odpowiedzialność - to się ceni. Nie szukam osób które w trzecim tygodniu współpracy przestaną mi odpisywać na

GG czyli krótko mówiąc mnie oleją.... nie szukam również amatorów (jak wcześniej napisałem) którzy po
dostaniu dostępu SSH do VPS po tygodniu okazuje się że ani razu nawet się na niego nie zalogowali O_o (nie
potrafili?...) Szukam osób które poprowadzą serwer od początku do końca! a nie że im się "odniechce" w
połowie...

NIE SZUKAM OSÓB ktore będą mi na GG co 20 minut pisały (wszystkie 'dialogi' poniżej nie są wymyślone tylko
są 'z życia wzięte'...wlasnie tacy amatorzy zgłaszają się po sponsoring):

"EJ JESTEŚ BO NIE UMIEM WGRAĆ MYSQL... WGRASZ MI?"
"EJ BO KOLEGA COŚ NA TYM VPS POMIESZAŁ I TERAZ JAKIES DZIWNE BŁEDY WYSKAKUJĄ...ZROBISZ FORMAT??"
"EJ JESTEŚ BO NIE UMIEM WGRAĆ PLIKÓW SERWEROWYCH... WGRASZ MI?"
"EJ JESTEŚ BO COŚ MI SIE CHANNELE NIEWŁACZAJA/WYŁĄCZAJA... NAPRAWISZ MI?"
"EJ BO W FOLDERZE /usr/ NIE MA KATALOGU home CHYBA ZJEBANY TEN VPS ;/ ??!!"
"EJ DZIWNY TEN VPS BO NIE UMIEM NA NIM GM DAĆ :/... DASZ MI?"
"EJ BO DAŁEM KOLEDZE HASŁA DO VPS A ON MI ZMIENIŁ SPECJALNIE I NIECHCE MI TERAZ PODAĆ...ODZYSKASZ JE/ZMIENISZ
JE NA INNE??"
"EJ BO W SYSERR MAM JAKIS BLAD A JA NIEWIEM O CO CHODZI... NAPRAWISZ GO?"

Od razu mówie że na wszystkie powyższe pytania odpowiedź jest krótka i zwięzła NIE!
Jeśli Ty zadajesz takie pytania to oznacza że jestes KOMPLETNYM AMATOREM NA ETAPIE POCZĄTKU NAUKI POZNAWANIA

SYSTEMU FREEBSD ORAZ PLIKÓW SERWEROWYCH - powtarzam - takich osób NIE SZUKAM! Szukam osób które potrafią
zrobić o wiele więcej niz tylko to, co jest napisane w tutorialach na mpc / epvpe.
Ciebie sponsoruje, Ty zgłaszasz się jako osoba która "stwórzy serwer" więc Ty go tworzysz, a nie ja!

Nie szukam również ludzi którzy już po wystartowaniu serwa będą robić resety i zmieniać pliki co 2 dni bo się
okaże że choć pracowali miesiąc nad serwerem i otworzyli bete na tydzien to bugów jest tyle że nie da się
normalnie grać...

Szukam osób które WIEDZĄ jak się poruszać na DEDYKU / VPS i osób które wiedzą co robia...zdarzają się tacy co
piszą że wszystko potrafią a okazuje się po 10 minutach że VPS który mu dałem już leży bo koleś namieszał w
sysinstallu i ustawiał wszystko według tutoriali dla hamachi....na VPS / DEDYK NIE UŻYWAMY komend
/etc/rc.d/netif restart i nie grzebiemy w sysinstall w celu konfiguracji karty sieciowej!

Poniżej przedstawiam swoja ofertę:
• VPS DO PRAC NAD SKOŃCZENIEM / STWORZENIEM PROJEKTU (daje go na miesiąc więc jeśli nie zdąrzysz w miesiąć od
0 stworzyć plików pod dobry priv to zgłos się do mnie gdy będziesz miał już zrobioną jakąś ich część by je
tylko dokończyć)

• VPS który oferuje wytrzyma spokojnie BETE - 150 graczy na nim to nie problem.

• kilka dni przed startem daję serwer dedykowany który zapewni bezproblemową grę ~800 graczom, choć nie
oszukujmy się - nikłe są szanse że ktoś z Was taki wynik osiągnie, jest to trudne do zrealizowania i wymaga
na prawdę dużego wkładu w stworzenie jak i REKLAMĘ serwera. Jeśli uda Ci się zgromadzic więcej graczy
rozbudowa serwera na większy możliwa "od ręki"

• oferuję własny hosting pod www / forum

• oferuje kupno domeny *.pl

• jeśli nie masz własnej strony www oferuję swoją

• jeśli nie masz licencji IPB wymagam instalacji DARMOWEGO skryptu forum (phpbb3 / mybb itp) (forum musisz
umieć sam zainstalować i nim zarządzać)

• co do podziału % z IS do uzgodnienia na PW / GG

• oferuje dostarczenie gotowego w 100% VPS / DEDYKA do prac / odpalenia serwa. tj wgranie libów pod dany
system, konfiguracje FW (oprócz firewalla od serwerowni konfiguruje też swój firewall), instaluje server
mysql (nie mylic z wgranymi bazami do /var/db/mysql....), instaluje apache, php5, automatyczny system backupu
co 1h

• NIE WYKŁADAM pieniędzy na żadnego typu reklamy...to jak rozreklamujesz serwer będzie zależeć tylko od
CIEBIE więc postaraj się to zrobić możliwie najlepiej (bo w przeciwnym wypadku na serwie będziesz grał sam)
Jedyne w co inwestuje to sprzęt (VPS + DEDYK + HOSTING + DOMENA)

• Oferuje własny, prosty autopatcher nie wymagający żadnych net frameworków itp

• NIE OFERUJĘ TEAM SPEAK 3

Na koniec chciałbym dodać:

Po wstępnej rozmowie z potencjalnym kandydatem przedstawiam jeszcze swój dodatkowy regulamin współpracy na PW
/ GG.

Moja oferta brzmi REALNIE. Nie oferuje cudów na kiju jak co poniektórzy tu na forum...serwer z 321312gb ram
łącze 100gbit ogólnie serwer za 5 tyś zł miesięcznie i firewall najlepszy na "świecie"....
Zdarzało mi się kilka razy że ludzie którzy najpierw zgłosili się do mnie po sponsoring nagle uciekali bo
"ktoś dał im lepszą ofertę" po czym minął np miesiąc i wracali do mnie bo zostali przez
tamtego sponsora oszukani.

Jeśli przeczytałeś wszystko co napisałem powyżej, i dalej szukasz sponsora i masz pomysł na serwer oraz czujesz się na siłach by go wykonać - napisz do mnie, na pewno się jakoś dogadamy :)

Ktoś może stwierdzić że zbyt dużo wymagam - siedzę już w sponsoringu i rynku metin2 trochę czasu i po prostu wiem kogo szukać a kogo unikać.

Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę.

Na koniec linki do moich poprzednich ofert:

http://www.mpcforum.pl/topic/1033182-zostane-sponsorem/

http://www.mpcforum.pl/topic/1085302-oferujezostane-sponsorem-tylko-dla-powaznych-osob/

KONTAKT ZE MNĄ:

NAPISZ PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ

Metin2List.pl ~> Polecam, pierwszy polski spis prywatnych serwerów Metni2 (jest też kilka zagranicznych). Lista się sama aktualizuje, sprawdza statusy serwerów itp!

Jeśli masz swój prywatny serwer Metin2 i chcesz go za darmo rozreklamować zapraszam na Metin2List.pl, dodanie serwera jest DARMOWE!!

Jeśli jesteś graczem prywatnych serwerów Metin2 i szukasz serwera dla siebie zajrzyj na Metin2List.pl i znajdź go!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...