Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wypisanie się z religii na początku gimnazjum

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy za rok gdy gdy będę w pierwszej gimnazjum mogę się wypisać z lekcji religii? Oraz jak wyglądają zajęcia etyki? Bo byłem wychowywany w rodzinie chrześcijańskiej, troche rzeczy umiem z religii, i nie wiem czy przemilczeć to bierzmowanie czy chodzić na lekcje etyki. I czy jest duża szansa na to, że do małej wsi ( jakieś 700 mieszkańców) sprowadzą nauczyciela etyki? Bo w szkole liczącej 200 uczniów ( podstawówka i gimnazjum razem ) tylko ja bym był wypisany z religii.

21515.jpg

Opublikowano

Eh to już nawet podstawówka chce się wypisać z religii?

Możesz się wypisać, etyki możesz nie mieć.

Powiem ci tylko, że i tak nic nie wiesz o Bogu.

Opublikowano

To zależy czy będzie więcej osób chętnych na etyke. Jeśli będziesz sam,albo z małą garstką osób to nie zorganizują ci lekcji tylko odeślą na świetlice/ do czytelni.

Opublikowano

Ja chodzę ... bo mnie mama nie chcę wypisać. Trafiłem na taką walniętą babkę co ciągle się na nas drze ;///

Możesz się wypisać przecież nikt Ci wyrzutów nie zrobi ... chyba, że Ci mama nie pozwoli ;_;

Opublikowano

już nawet podstawówka chce się wypisać z religii?

Po co wiedzieć coś o czymś, co nie istnieje?

@topic

Nad uczęszczaniem na lekcje religii powinieneś się jeszcze zastanowić, bo jeżeli będzie Cię uczyć ciekawa osoba, to można poprowadzić interesującą dyskusję.

Opublikowano

Po co wiedzieć coś o czymś, co nie istnieje?

@topic

Nad uczęszczaniem na lekcje religii powinieneś się jeszcze zastanowić, bo jeżeli będzie Cię uczyć ciekawa osoba, to można poprowadzić interesującą dyskusję.

I znowu napierdalają na religię. Nikt nigdy nie ma w tym racji, ale ja powiem, że istnieje i warto wierzyć. Ot tak, a bo co?

Ludzie nie prowokujcie.

Eot.

Opublikowano

Bug nie istnieje. Oceniasz mnie bo napisałem, że jestem z podstawówki? A znasz mnie ty wogóle?

@Miszczu.

W boga nie wieżę od 5 klas. podstawówki. Zostawałem na religię, bo nasz ksiądz nie jest czepliwy, nie mówi tylko o bugu i można porozmawiać z nim na inne, bardziej sensowne tematy. Ale chodzi tutaj o to, że ten ksiądz odchodzi po tym roku szkolnym, a przyszły, który będzie miał mnie uczyć, ma bardzo wredny charakter. A skoro nie wieżę w boga, to po co mam zostawać i słuchać wykładów o ludu niewiernym? Przyda mi się to w życiu?

21515.jpg

Opublikowano

Można myśleć tak:

Nie wierzę w boga , ale jeśli jednak istnieje to nie lepiej w niego wierzyć ?

Nie wierzysz - umrzesz dupa , a jeśli jednak istnieje to masz szanse ale pierw poszukajcie prawdziwej religii i to nie jest ta na którą większość uczęszcza do kościołów i religię w szkołach.

338fef45.png

100 - 200 - 300 - 400 - 500 Jeżeli Ci pomogłem liczę na LIKE :D

Opublikowano

Omg, niech każdy żyje w swoim świecie. Jedni uważają, że Bóg jest, inni, że Boga nie ma. Nic nikomu do tego. :v

Z religii możesz się wypisać, a jeżeli szkoła nie ma nauczyciela od etyki to raczej nikt nie będzie go ściągał, żeby prowadził lekcje dla jednej osoby.

Opublikowano

No to super, ten rok przeżyje i wypiska z religii :)

@Kevcio

Jedyne w co wierzę to reinkarnacja. Nie mam jakiejś stałej wiary i nie zamierzam mieć.

21515.jpg

Opublikowano

Czy za rok gdy gdy będę w pierwszej gimnazjum mogę się wypisać z lekcji religii? Oraz jak wyglądają zajęcia etyki? Bo byłem wychowywany w rodzinie chrześcijańskiej, troche rzeczy umiem z religii, i nie wiem czy przemilczeć to bierzmowanie czy chodzić na lekcje etyki. I czy jest duża szansa na to, że do małej wsi ( jakieś 700 mieszkańców) sprowadzą nauczyciela etyki? Bo w szkole liczącej 200 uczniów ( podstawówka i gimnazjum razem ) tylko ja bym był wypisany z religii.

Jeśli szkoła nie zapewnia nauczyciela etyki- nie masz w tym czasie nic.

Ty też nic nie wiesz, bóg to istota wyobrażona. Każdy ma prawo wypisania się z tej lekcji.

Opublikowano

Prawo masz, jeśli rodzice udzielą zgody na nieuczęszczanie na te lekcje - nie będziesz musiał chodzić.

A tak wszystkim wyżej powiem, że na takie tematy się nie dyskutuje. To jego wybór czy wierzy, czy nie.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

I znowu napierdalają na religię. Nikt nigdy nie ma w tym racji, ale ja powiem, że istnieje i warto wierzyć. Ot tak, a bo co?

Ludzie nie prowokujcie.

Eot.

Wiadomo każdy ma swoje zdanie, jeden wierzy , drugi nie, zostawmy mu decyzję na którą jest nastawiony. Nikt nie napierdziela na religie, Oni po prostu mają swoje zdanie tak jak ja, Ty. Zapewne jesteś wierzący i chciałbyś mu dać jasne przesłanie, a Ci którzy nie wierzą robią dokładnie to samo :) Ja tam np. wierze, miałem wiele przeżyć, które można uznać za cud (dla mnie oczywiście:D), może autor tematu zastanowi się nad swoją decyzją i zrobi, że tak powiem "nawróci się". Każdy decyduje o swoim losie.

4692787228.png

Opublikowano

Ludzie nie prowokujcie.

Eot.

Skad wiesz, ze istnieje?

finalrender.png

Opublikowano

Możesz sie wypisać etyki nie będziesz mieć a bierzmowanie itd hmm jak sam chcesz ja w kościele byłem jakies 2 lata temu :D i nie mam bierzmowania ..

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...