Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się kupić ten zestaw za 2000 zł

Snooker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema tak jak w temacie bedą +

• Procesor Intel Core i5 3470
    4x3,2GHz do 3,6GHz
  • Płyta główna - MSI H61M-P20
    6xUSB 2.0
  • Pamięć RAM 8GB DDR3
  • Dysk twardy - 500GB SATA III
  • Napęd DVD - LG 24x MultiDVD
    M-DISC
  • Nvidia GTX650 2GB DDR5
  • DirectX 11
  • Karta dźwiękowa HD Audio
  • Zasilacz 500W
Opublikowano

Na trochę Ci starczyć komputer taki powinien, nie mam zastrzeżeń co do tego zestawu, najwyżej kiedyś dokupisz RAM a tak to jest ok.

Opublikowano

Ale czy wystraczy karta 1 gb?

Ilość pamięci karty nie ma zbyt wielkiego znaczenia (na przyszłość), a sama karta jest najwydajniejsza w tej cenie i pozwoli ci na rozgrywkę w nowych grach na wysokich ustawieniach.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

zdecydowanie mocy karty nie oznacza ilość gig. tylko jej praktyczna wydajność zobacz np. tutaj

http://pclab.pl/art52766-6.html

w grach radzi sobie bardzo dobrze w przeciwieństwie do tej

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-gt-630-4096mb-ddr3-128bit-dvi-hdmi-pci-e-810-1000-n630gt-md4gd3-483722/

która pomimo 4 gb pamięci ma problem z najniższymi ustawieniami

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/encyklopedia-nvidia-geforce-gt-630.html

@admin sorka piszę z telefonu a tam trudno cokolwiek zrobić :)

//Linki wychodzące kodujemy

Opublikowano

Ok dzięki oczywiście all macie + ale mam jeszcze jedno pytanie na ilu fps by mi poszedł np Battlefield 4 ? I na jakieś rozdzielczości

Opublikowano

w 1920x1080 (full hd) na high z lekko przyciętymi bajerami (tzn. vsync, aa, oświetlenie rozproszone itp.) powinno bez problemu działać. Ale najlepiej napisz jaką ty masz rozdzielczość monitora. :)

Opublikowano

w 1920x1080 (full hd) na high z lekko przyciętymi bajerami (tzn. vsync, aa, oświetlenie rozproszone itp.) powinno bez problemu działać. Ale najlepiej napisz jaką ty masz rozdzielczość monitora. :)

1280x1024 ;p

Opublikowano

1280x1024 ;p

to myślę że nawet jest szansa na ultra :)

@zresztą czekaj odpalę bfa-4 i zobaczę jak idzie w twojej rozdzielczości w końcu moja karta jest tylko kilkanaście % lepsza

Opublikowano

Ultra na 100%, ale proponowałbym zmianę na pierwszy lepszy w rozsądnym formacie, nawet za 300 zł ;) Sam miałem taką rozdziałkę i jest strasznie niewygodna i niedostosowana do gier.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jeżeli chodzi o BF4 to sam mam 650 ti boost i na 1360x768 i średnich ustawieniach jest 100 fps. lecz spadki są dramatyczne od 10 do 40 fps. wku...ia jak nwm co ale ten problem jest kompletnie randomowy są osoby , którym gra śmiga dobrze i są takie jak ja , że gra ma spadki fps.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o BF4 to sam mam 650 ti boost i na 1360x768 i średnich ustawieniach jest 100 fps. lecz spadki są dramatyczne od 10 do 40 fps. wku...ia jak nwm co ale ten problem jest kompletnie randomowy są osoby , którym gra śmiga dobrze i są takie jak ja , że gra ma spadki fps.

Pewnie wina procesora. Karta powinna zapewnić całkowitą płynność na średnich nawet w Full HD.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Właśnie co jest najśmieszniejsze w tej sytuacji , że ludzie potrafią mieć i5 3570k mocno podkręcone i nawet lepsze procesory podkręcone karty graficzne dla , których fullhd to pikuś i 16 gb a i tak mają spadki fps . Narazie jestem wytrzymały i czekam do patcha jak nie zostanie to naprawione to pożegnam się z tą grą prawdopodobnie . Jest to moja pierwsza styczność z tą serią i się trochę zawiodłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...