Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znieczulenie w nodze.

xQuazz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Za równy tydzień mam ''mini'' operacje a mianowicie chirurg będzie mi usuwał ''ciało obce'' z nogi (dokładniej troche nad kostką). Nie będzie to zwykłe grzebanie igłą czy wyciskanie lecz wycięcie kawałka skóry, wyjęcie tego czegoś i przyszycie. Trochę się obawiam że będzie to w ch#j boleć i o to moje pytanie. Czy znieczulenia są faktycznie na tyle mocne że spokojnie nie będę nic czuł? Bardzo prosze o poważne i PEWNE odpowiedzi najlepiej od osób które miały robione podobne rzeczy.

Opublikowano

Jak bedziesz mial farta to dostaniesz morfine i zasniesz

g5nrqj.jpg

Chejter na emeryturce

Zapraszam na servery : ConcordiaMT2 [Najepszy Hard], Alistria [Najlepszy Medium/Easy]

Nie polecam servera : Ravia.eu

Opublikowano

Jeśli zapłacisz za znieczulenie to je dostaniesz inaczej nie :/ mi tez robili operacje dokładnie krzastki kolanowe i dostałem morfinę o ktora poprosiłem po 2 minutach od zaczecia zabiegu bo to naprawde NAPIERDALA !

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

@up

Morfiny raczej nie dostanie, a inny znueczulacz, bo ona uzaleznia.

Jesli dostaniesz znieczulenie nie boj sie niczego, nie zaznasz ani grama bólu ;) Jak lekarz wszystko dobrze zrobi to i nawet po tym wszystko będzie ok.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

To ja chyba jestem jakiś porąbany, bo nawet przy znieczuleniu całkowitym (feel like dead) czułem jak mi grzebią w nodze... Nie czułem bólu, tylko takie odczucie miałem jakby coś mi się działo w nodze ._. Ale normalnie nie powinieneś nic czuć - ja tylko jesem taki pogrzany...

Opublikowano

@up

Morfiny raczej nie dostanie, a inny znueczulacz, bo ona uzaleznia.

Jesli dostaniesz znieczulenie nie boj sie niczego, nie zaznasz ani grama bólu ;) Jak lekarz wszystko dobrze zrobi to i nawet po tym wszystko będzie ok.

To dość dziwne ponieważ ja dostałem morfine xD w szpitalach teraz używają ccie (Holandia) jest to mozna supstancja ktora wstrzykujesz sie w 3 miejsca blisko robocizny .. Czeka sie 2/3minuty i czujesz sie jak bys wypił 0.7l vodki bez popitki .. Dlatego stosuje sie ja do zabiegów które trwają ponad 30 minut (zazwyczaj każda) i nie mozna po niej jeździć samochodem rowerem itd .. (Jest to poprostu nie możliwe ..:D ja miałem takie znieczulenie po wypadku to jak poszedłem do wc to szlem jak najebany ? :D haha morfinę miałem wlasnie podana jak była operacja robiona na krzastki kolanowe :/

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Ależ Sebixy kochane

Morfinka w rozsadnych dawkach jest powrzechnie stosowana jako znieczulenie przy zabiegach chirurgicznych, i chuja, a nie uzaleznia, bo jest podawana razem z innymi specyfikami majacymi dzialanie nasenne, tak wiec pacjent spi, a mu majstruja w nodze, a dzieki morfince sie nie budzi, nawet jej dzialania nie czuje. Poza tym 1. ona nie uzaleznia od pierwszego razu zwlaszcza w takiej dawce 2. nawet jakby sie pacjent uzaleznil to by zaraz zapomnial o tym, bo obecnie morfina w polsce jest NIE DO ZDOBYCIA, przypisywana tylko w tabletkach na rozowa recepte (bardzo restrykcyjna, tylko dla ludzi mocno chorych na raka

Tylko nie wiem czy przy tak malym zabiegu dostanie morfinke, byc moze jakis inny chujowszy specyfik

g5nrqj.jpg

Chejter na emeryturce

Zapraszam na servery : ConcordiaMT2 [Najepszy Hard], Alistria [Najlepszy Medium/Easy]

Nie polecam servera : Ravia.eu

Opublikowano

To że dostane znieczulenie jest pewne tylko poprostu czy jest ono na tyle mocne że poprostu nie będę czuł bólu (poza znieczulaniem) Raczej nie będzie to usypianie tylko jakieś wpierdalanie igieł.. Kurwa niby za tydzień a już teraz sram ze strachu :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...