Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przedmioty rozszerzone

eloss99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam do Was 2 pytania:

1. W której klasie liceum wybiera się przedmioty rozszerzone?

2. Jeżeli potrafię zrobić wszystkie zadania z matmy w 3 gimn z podręcznika i mam 5 na koniec roku to poradze sobie z matma na poziomie rozszerzonym?

Te zadania z gwiazdką czasem uda mi się rozwiązać ale głównie jak nauczyciel mnie pokieruje. Nie jestem inteligentny, że tak powiem tylko się uczę.

Opublikowano

powiem ci że jestem w klasie 2 liceum o profilu sportowym, w pierwszej (przynajmniej u mnie tak jest) nie miałem żadnych rozszerzonych oprócz wfu (10 godzin tygodniowo), w drugiej same z siebie (ja ich nie wybierałem po prostu tak już jest że w sportówkach) doszły mi : biologia i geografia. więc z tego wynika że się nie wybiera samemu rozszerzonych przedmiotów tylko zależy to od profilu jaki sobie wybierzesz, a co do matmy mówie ci to szczerze to że w gimnazjum umiesz zrobić wszystkie zadania to jedno ale liceum to już jest inna nauka i matma. ja mam samą podstawe i daje rade na te 3. ale moja siostra chodzi do równoległej klasy tylko do technikum logistyczne i ona ma rosszerzoną matme... i to już nie jest zabawa z gimnazjum tylko jakies pojebane żeczy. ja nie umiem tego zrobić i ona też :D podciąga sobie oceny pracami domowymi które spisuje z neta :D

peind.png

Opublikowano

Może jeszcze ktoś niech się wypowie.

Dobra już wiem. To w której klasie wybiera się przedmioty rozszerzone zalezy od dyrektora danej szkoly. Jedni maja od razu a drudzy dopiero po 1 roku.

Opublikowano

Przedmioty wybierasz praktycznie w 2 klasie, jednak juz w 1 masz podzial na mat podstawe i mat rozszerzenie.

Ja jestem w 1 LO na bio-chem (najciezszy) i w miare sobie radze. Tylko ze ja mam inteligencje, a jak Ty wszystko kujesz to moze byc problem. Jednak jesli dobrze sie czujesz w tym to sądze, ze dasz sobie radę:podreczniki sa fajnie skonstruowane a i na pewno nauczyciel w razie czego pomoze ;)

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

1. Zależy od szkoły, ja mieszkając w Zadupsku i chodząc do normalnego LO mam rozszerzenie dopiero od 2 klasy, a mój kolega który chodzi do 7 do Wrocławia miał rozszerzenia już od 1 klasy

2. To wszystko zależy od Ciebie i tego jak bardzo się uczysz :) Sam miałem w gimnazjum 5, wygrywałem konkursy itp a teraz mam 3...

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Przedmioty wybierasz praktycznie w 2 klasie, jednak juz w 1 masz podzial na mat podstawe i mat rozszerzenie.

Ja jestem w 1 LO na bio-chem (najciezszy) i w miare sobie radze. Tylko ze ja mam inteligencje, a jak Ty wszystko kujesz to moze byc problem. Jednak jesli dobrze sie czujesz w tym to sądze, ze dasz sobie radę:podreczniki sa fajnie skonstruowane a i na pewno nauczyciel w razie czego pomoze ;)

No chyba twierdzenia pitagorasa bez nauczenia sie, nie bede umial.

Jestem nie na tyle inteligentny zeby zrobic zadanie z gwiazdka. Czasem sie uda ale głównie jak nauczyciel mi podpowie.

Mam np. takiego kolege w klasie, ktory ma 3 z matmy wcale sie nie uczy, caly czas gada na lekcji bo mu sie nie chce, ale jest inteligentny. Jak go sie zapytam jak zrobic te zadanie z * to pomysli chwile, obliczy po swojemu i mu wyjdzie dobry wynik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...