Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] M18 Hellcat

Benegpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć opiszę Hellcata. Jest to poradnik na konkurs.

Rozwój pojazdu rozpoczął się w 1942 roku. W kwietniu 1943 roku firma General Motors wyprodukował pierwsze prototypy. Jeden z kilku amerykańskich niszczycieli czołgów produkowanych na oryginalnym podwoziu, a nie na podwoziu czołgu. Niszczyciel czołgów stał się najbardziej szybki opancerzony pojazd tego typu II wojny światowej. W sumie 2507 pojazdów były produkowane od lipca 1943 do października 1944 roku.

M18 Hellcat jest wyjątkowa niszczyciel czołgów z maksymalną prędkością 72kph - co czyni go najszybszym TD w grze (choć historycznie to może iść tak szybko, jak 92 km/h). Hellcat jest bardzo często brany na kompanie. Hellcat może być stosowany jako scout. Prowadzi on do T25/2

Plusy i minusy:

Plusy:

Dobre obrażenia, czas celowania i celnośći jak na jego tier penetracja.

Doskonała depresja broni

Bardzo dobre wartości kamuflażu

Bardzo dobre prędkości, drugi najszybszy TD w grze (pierwszym jest E-25)

Powyżej średniego zakresu widoku

Przyspiesza szybko

Może grać jako scout

Wady:

Bardzo słaby pancerz kadłuba

Wieża i kadłub powoli się obracają

Bagażnik amunicja i silnika są podatne na uszkodzenia

Drugi najgorszy DPM z wszystkich kondygnacji 6 TDS, tylko lepiej niż Su-100Y

SS czołgu:

To mój 1 poradnik, proszę nie hejtujcie ;)

Opublikowano

Wszystko przetłumaczone z wiki, 10 minut roboty, ale nie żebyś Ty jedyny tak robił ;p Przynajmniej większa szansa że konkurs się odbędzie :)

Dopisałbyś w zaletach, że bardzo często jest brany na kompanie.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko ładnie opisane, ale popraw słowa, bo przetłumaczone na google translate.

Opublikowano

Wątpię, że autor to zrobi. Ma ledwo 3 posty, "poradnik" był pisany na konkurs (który i tak się nie odbył).

Co do poradnika, jest bardzo wiele błędów, słabe tłumaczenie.

• 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na VIII też. Znerfili go tak że nie jest OP, teraz jest zwykłym czołgiem - jeśli potrafisz wykorzystać jego zalety, jest świetny.

Na ten nerf narzekają głównie słabi gracze, którzy potrafią grać tylko przesadzonymi czołgami. A według nich reszta czołgów to:

dupa nie czołg

Opublikowano

Na VIII też. Znerfili go tak że nie jest OP, teraz jest zwykłym czołgiem - jeśli potrafisz wykorzystać jego zalety, jest świetny.

Na ten nerf narzekają głównie słabi gracze, którzy potrafią grać tylko przesadzonymi czołgami. A według nich reszta czołgów to:

Jak grać teraz czołgiem ze średnią mobilnością, bardzo długo skupiającym i trochę dłużej przeładowującym...?

Opublikowano

Nadal ma wieżę, camo, fajne działo, mobilność nie jest średnia tylko dobra, wieża też momentami potrafi coś odbić. Oprócz tego dobra depresja. Wystarczająco zalet aby dało się nim bez najmniejszego problemu grać.

Opublikowano

Kiedyś był OP i potrzebował nerfa, w porównaniu faktycznie jest tragedia. Ale to nie zmienia faktu że to dobry i fajny czołg.

Opublikowano

Nie grałem nim przed nerfem, ale po nerfie go kupiłem i myślę że to jest najlepszy czołg 6 tierowy, jak narazie moje max uszkodzenia nim to 3000 niecałe i prawie 2 gwiazdkę wbiłem na lufie.

Jest szybki, no prędkość do tyłu strasznie irytuje, lufa która przebija 8 tiery, bez jakiś większych problemów.

Jak wylosuje 6-7 to pełna agresja, kamo jest chyba nie do wykrycia, stoje obok jakiegoś ruskiego niszczyciela i sobie strzelam on też, jego wykryli mnie nie, dostaje oklep, a sobie dalej ich punktuję.

Jednym słowem ten czołg robi terror!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mogłeś lepiej to zrobić ale co do samego Hellcata to czołg bardzo fajny gdy zaczynałem gre w WOTa jeden w moich ulubioncych kilka miesiecy temu dostał nerfa przez co grało sie nim mniej przyjemnie ale mimo to sie go nie pozbyłem

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hellcat jest po prostu jak kot zwinny dobrze strzela i potrafi pokazać się dobrze w każdej sytuacji. Co do obracania wierzą według mnie dla chcącego nic trudnego wystarczy dobrze manewrować czołgiem i po kłopocie.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] M18 Hellcat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...