Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informatyczna

.SynteX.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ;d

Zamierzam iść na profil informatyczny i teraz moje pytania:

1.Czy jest ciężka w tym kierunku ?

2.Czy np. jak mam 2-3 to wystarczy ?

3.Jakie są przedmioty ?

Opublikowano

1. Zalezy od szkoły. Dobra szkoła to będzie ciężko (a to zależy jak sie uczysz itp..). Nijaka szkoła to niski poziom i wiedza też nijaka :P

2. Ciężko powiedzieć. Jeśli idziesz w kierunku informatyki "bo lubie grać na komputerze" to odrazu Ci mówie odpuść sobie :) Nawkurwiasz się, gówno sie nauczysz i chuja z tego będziesz miał.

3. U mnie np. Sieciowe systemy operacyjne, Oprogramowanie użytkowe, Systemy operacyjne, Urządzenia techniki komputerowej i tam pare innych.
+ jeśli jesteś słaby z matmy i fizyki to też sobie odpuść :)

A jeśli chciałbyś iść do liceum to też sobie odpuść bo kompletnie nic sie nie nauczysz i w dodatku nie masz zawodu. Jak infa, to tylko technikum ( o wysokim poziomie!).

Opublikowano

No tak, to ma być technikum :)

Z Matmy jestem w średnim poziomie :)

Co do fizyki to by dało radę podciągnąć bo mnie to interesuje ale brak chęci do nauki :D

Co do zainteresowania to nie że tylko gram itp ;)

Lubię się pobawić stronami, formaty, programy i trochę bardziej wewnątrz komputera ;)

Opublikowano

Spodziewaj się matematyki rozszerzonej, w pierwszej klasie będziecie robili coś w Office'u (czyli standard).

Angielski będziesz miał rozszerzony prawdopodobnie.

Jeśli program w twojej szkole jest podobny do tego w mojej no to radziłbym zacząć ogarniać matmę, bo jest masakra ;D

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Siemka ;d

Zamierzam iść na profil informatyczny i teraz moje pytania:

1.Czy jest ciężka w tym kierunku ?

2.Czy np. jak mam 2-3 to wystarczy ?

3.Jakie są przedmioty ?

1. Jeśli czegoś chcesz to spokojnie dasz radę, ciężko jest, ale wystarczy chcieć.
  2. 3 wystarczy w zupełności, jeszcze zobaczysz czy się zakwalifikujesz. Poprawiaj sobie oceny, najbardziej fizyka/matematyka.
  3. Matematyka rozszerzona, angielski rozszerzony, fizyki sporo. Tak samo możesz mieć oprogramowanie, utk i inne przedmioty związane z informatyką.

fazb.jpg

Opublikowano

jesli w gimbazie miales 3 z matematyki to nie masz czego szukac na profilu mat inf, bo w gimbazie nie bylo tak naprawde nic, a do tego technikum - ucza wszystkiego i niczego, i tak sam sie musisz uczyc, a na infie bedziesz mial chuj wie co, raz html, raz php, raz office, raz programowanie, czyli tak naprawde nic, jesli nie zdasz matury to papierkiem technika bedziesz mogl sie podetrzec. a, i fizyka rozszerzona, 1 klasa jest fajna, ale druga juz taka nie jest, uwierz

Opublikowano

Mam kumpli w informatycznym, a sam jestem na mechatroniku

1. PODSTAWA TO: matma, matma, matma - bez niej w technikum na żadnym profilu nie dasz rady,

2. zależy, są dwa typy osób: jedne co jada na pałach i dwójach, lub tacy co starają się na konkursach, olimpiadach i otrzymuja stypendia

3. na pierwszym roku masz konserwacje komputera, sieci, ogólnie same pierdoły + ogólne sprawy, potem dochodzi przedsiębiorczość, język zawodowy, no i programowanie/projektowanie www/grafika [zalezy od szkoły].

4. jak idziesz na profil informatyczny z myślą, że w szkole cie wszystkiego naucza, to idź lepiej na humana, albo inny 'syf', trzeba się tym głęboko interesować, inaczej będziesz jechał na dwójach

A co do egzaminu zawodowego- jest banalnie prosty, zdaje koło 90%, sam mam chęć zdania sobie teraz dodatkowo, bo z mojego profilu w tamtym roku zdawało po 1-2 osoby NA SZKOŁĘ...

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
~ Albert Einstein

Opublikowano

Myślę że jednak pójdę na profil informatyczny :)

Co do matematyki to ogarniam w miarę :D Bo chyba raczej kątów nie będzie ;D

A co do fizyki to ciągnie mnie do niej ale nie chce się uczyć ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...