Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info+Dyskusja] Aktualizacja 8.10

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z góry mówię że info mam dzięki koledze o nicku ConnaS i mu proszę dać kilka like ^^

Pierwszy test ma pojawić się między 27.11, a 28.11

Co nowego?

Cześć wszystkim,

kolejny krótki post napisany przez Storma dotyczący najnowszej aktualizacji o numerku 8.10:

• jeśli wszystko pójdzie dobrze, następny patch (8.10) przyniesie parę dodatkowych elementów, które będzie można zniszczyć lub spenetrować (jak ściany budynków itp.) - naprawiono bug, przez który "Ładowniczy-Radiooperator" w IS-7 nie mogł uczyć się skilli radiooperatora; ten bug wywołał mały butthurt na forum
  • zwiększono prędkość obrotu wieży Mausa o 2 stopnie na sekundę (eg. to prawie 15%)
  • zmiany dla Lowe: pancerz na przodzie zwiększony o 20mm, zmniejszenie wagi o 2,5 tony, +40 pocisków w ammo racku, depresja działa zbuffowana o 2 stopnie

Ciągle trwają pracę nad japończykami, mapy są w trakcie przerabiania – praca wrze.

Z dyskusji:

• nie ma jeszcze wystarczającej liczby danych by stwierdzić czy topowe Waffentragery są OP czy nie
  • na teraz, jedynie obiekty, które są możliwe do zniszczenia (np. budynki łatwe do zniszczenie, te drewniane budki) będą możliwe do przebicia (na wylot, nie trzeba niszczyć całego domu), test pokazał, że 120mm penetruje większość obiektów w grze, co przyniesie z kolei znaczne zmiany w gameplay'u
  • pocisk, który przebije się przez taki obiekt straci część zdolności penetracyjnych
  • utrata penetracji będzie dotyczyła wszystkich obiektów w taki sam sposób (będzie to jedna, z góry ustalona wartość)
  • nie ma w planach, by cienie dawały bonus do kamuflażu
  • Storm uważa, że buff obrotu wieży Mausa jest bardzo ważny i wpłynie znacząco na gameplay ze względu na to, że obecnie obraca się ona bardzo wolno
  • E-100/Maus z wieżą KT jest totalnym fejkiem
  • w przyszłości pociski będą przebijać się także przez budynki
  • Storm uważa, że ta zmiana wprowadzi ciekawe zmiany do gameplay'u i urozmaici go
  • nie będzie RNG przy spadku penetracji po trafieniu w przeszkodę
  • Storm nie wie nic o spadkach FPSów w 8.9
  • obecnie przestrzelenie się przez jakąś ściane nie pozostawi na niej śladów (to wszystko prawdopodobnie dopiero po wprowadzeniu Havoka)
  • skały i kamienie nie będą penetrowalne
  • T-44-85 nie przyjdzie w 8.10
  • KV-1S nie zostanie rozdzielony w 8.10
  • bug związany ze statystykami graczy zostanie naprawiony jeszcze w tym roku
  • japończyki i japonki wyjdą w następnym miesiącu
  • jest zbyt wcześnie by powiedzieć czy T7 jest za słaby jak na swój tier
  • ulepszona grafika (częściowo w 9.0) pojawi się w okolicach nowego roku
  • w 8.10 będzie także filtr kolorów
  • nie ma planów by zmieniać (nerfić/buffować) E-100
  • KV-5 jest dobrze zbalansowany
  • SS: Na razie, po prostu czołg, który stoi za osłoną (dajmy na to drewnianym budynkiem) zgarnie strzał, a pocisk nie zostanie zjedzony przez budynek jak jest to teraz
  • większość graczy polubiło North-West, mapa ta zbiera naprawdę pozytywne opinie
  • złote pociski za kredyty pozostaną forever
  • na teraz obrażenia zadawane przez pociski HEAT nie zostaną zredukowane
  • opcjonalne podwozia pojawią się w 2014
  • nie ma planów na materialne działa (które zatrzymywałyby się napotykając przeszkodę)
  • nie ma planów by zmieniać 128 w Mausie
  • będzie o wiele więcej dźwięków dla dział (tzn. działo 120mm i 150mm już nigdy nie będą brzmiały tak smao)
  • M48 zostanie tak jak jest
  • T2 LT nie dostanie lepszego MM

źródłó:

http://world-of-tanks.eu/aktualnosci/-1368--storm-odpowiada-nt-810/

Jak będzie wyglądało japońskie drzewko?

wot_tech_tree_japan_eu.jpg

Kilka ss'ów japońskich czołgów

fb

fb

Pobierz i uruchom instalator znaleźć tutaj. (oficjalna strona WG)
Zaktualizuj grę przez launcher.
Po wejściu na serwer testowy otrzymujemy:
100,000,000 XP
100,000,000 kasy
20,000 złota
Postęp nie zostanie przeniesiony do głównego serwera.

Zachęcam do dyskusji: Co sądzicie o najnowszej aktualizacji? Wg mnie jedna z lepszych w ostatnim czasie, ale i tak gówno. Buff dla Lwa, nowe czołgi itp.

Opublikowano

Ten czołg na pierwszym ss to strzela z działa z wieży czy z kadłuba? Bo tam z tyłu jakby 3 działo zza wieży wystawało

To je asia tego nie ogarniesz ;p

Zazwyczaj jak ma działo + wieże to strzela z działa z wieży. Przykładem jest Churchill I

Opublikowano

Ten czołg na pierwszym ss to strzela z działa z wieży czy z kadłuba? Bo tam z tyłu jakby 3 działo zza wieży wystawało

To z wieży na 90% ale ten czołg @tzn moim zdaniem tak tandetnie wygląda że jak go spotkam w grze to nie będę do niego strzelał tak dla jaj :D

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Dobra, dobra. Ja czekam na zmiane silnika, a nie pierdoly ktore dodaja kolejny czolg. Jedyna istona zmiana (choc moglaby byc bardziej rozwinieta) to ta, ktora wprowadzila misje w poprzednim update. Przypominam, ze czołgi PL obiecano nam juz rok temu. Szkoda, bo nawet czolg premium PL bylby dla mnie lepsza "oferta" niz stado "made in japan".

test

Opublikowano

Dobra, dobra. Ja czekam na zmiane silnika, a nie pierdoly ktore dodaja kolejny czolg. Jedyna istona zmiana (choc moglaby byc bardziej rozwinieta) to ta, ktora wprowadzila misje w poprzednim update. Przypominam, ze czołgi PL obiecano nam juz rok temu. Szkoda, bo nawet czolg premium PL bylby dla mnie lepsza "oferta" niz stado "made in japan".

To sobie poczekasz bo WG woli zainwestować w rozwijający się azjatycki rynek niż w te co już go kasą hojnie obdarowują :P

76561198001815076.png
Opublikowano

Czołgi japońskie obiecali wcześniej niż polskie...

Czołgi polskie będą w europejskim drzewku tylko...

Patton III nie zostanie zmieniony? Well done WG - buffuj dobre czołgi, nie buffuj UP czołgów...

Opublikowano

Czołgi japońskie obiecali wcześniej niż polskie...

Czołgi polskie będą w europejskim drzewku tylko...

Patton III nie zostanie zmieniony? Well done WG - buffuj dobre czołgi, nie buffuj UP czołgów...

Lowe jest dobrym czołgiem? Nie ma ani dmg, ani pancerza (teraz to może się zmienić) Bardzo rzadko go widuje na polu bitwy, ale jak już widzę, to free dmg :) Dobrze że leci dla niego buff, teraz może nie będą tylko 2 zarabiaczki - T34 i Jg 8.8

Ale zgadzam się, powinni również zbuffować te najgorsze czołgi (patton 3, amx 40) ale tłumaczą się poprawnością historyczną, a jak czołg był naprawdę dobry (tygrys), to tłumaczą się aby gra była wyrównana. Fuck Logic this is WG

Opublikowano

Lowe jest dobrym czołgiem? Nie ma ani dmg, ani pancerza (teraz to może się zmienić) Bardzo rzadko go widuje na polu bitwy, ale jak już widzę, to free dmg :) Dobrze że leci dla niego buff, teraz może nie będą tylko 2 zarabiaczki - T34 i Jg 8.8

Ale zgadzam się, powinni również zbuffować te najgorsze czołgi (patton 3, amx 40) ale tłumaczą się poprawnością historyczną, a jak czołg był naprawdę dobry (tygrys), to tłumaczą się aby gra była wyrównana. Fuck Logic this is WG

Loewe słabym czołgiem? Od kiedy? Sidecrap - odbijasz T34. Wieża dinga od T10 TD. Celność - miodzio. Penetracja dobra, trudny do zajechania. Kadłub sporo odbija... Nie wiem, co wy macie do tego czołgu.

Opublikowano

GIf related

This+fits+perfectly+_0b8d8ed4e8ef208a10cthat+s+enough+internet+for+today+_471b43

beka, Lowe słabym czołgiem.

jak mają mi Lewka buffować to może nawet do gry wrócę :)

shoob.png

Opublikowano

GIf related

This+fits+perfectly+_0b8d8ed4e8ef208a10cthat+s+enough+internet+for+today+_471b43

beka, Lowe słabym czołgiem.

jak mają mi Lewka buffować to może nawet do gry wrócę :)

Grałem nim jedynie na teście i znacznie przyjemniej grało mi się T34. Może to dlatego że tam z golda strzelali. Idzie dla niego buff i teraz na pewno będzie dużo lepszy.

Opublikowano

Grałem nim jedynie na teście i znacznie przyjemniej grało mi się T34. Może to dlatego że tam z golda strzelali. Idzie dla niego buff i teraz na pewno będzie dużo lepszy.

Wypowiadaj się na temat tego że czołg jest zły grając nim 2 bitwy na teście...

giveup.gif

Lowe ciśnie T34 1 vs 1 spokojnie, ale spoko :))))

shoob.png

Opublikowano

Wypowiadaj się na temat tego że czołg jest zły grając nim 2 bitwy na teście...

giveup.gif

Lowe ciśnie T34 1 vs 1 spokojnie, ale spoko :))))

Zależnie od umiejętności gracza ;) Ja jakoś zwykle wychodzę zwycięsko z takich pojedynków. Ściągam gąskę, chowam się tak aby wystawała mi sama wieża, i cisne ;) Oba czołgi mają swoje + i - ale to nie jest dyskusja na temat tego. Mówię że przyjemniej gra mi się T34, Tobie może lepiej iść lwem...

Jeśli Lew jest dla Ciebie dobry teraz, to po aktualizacji będzie lepszy.

Opublikowano

ktoś ma informacje na temat bety ?

W ciągu kilka najbliższych dni ma się pojawić ;)

Opublikowano

Loewe słabym czołgiem? Od kiedy? Sidecrap - odbijasz T34. Wieża dinga od T10 TD. Celność - miodzio. Penetracja dobra, trudny do zajechania. Kadłub sporo odbija... Nie wiem, co wy macie do tego czołgu.

Ciekawe. Mówisz jak działko pochłania pocisk ?? Trzeba naprawdę niefortunnie strzelić w działo i w okolice działa. Bo trochę bardziej na lewo/prawo i jest penetracja.

Mówisz tak bo raz czy dwa ci się udało odbić ??

Pytam się, bo zaczął mnie ciekawić ten czołg po tym buffie.

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...