Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy laptooop.

przemo450654

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Uzbierałem trochę hajsów i rodzice powiedzieli, że mi dołożą do nowego laptopa. Nie powiedzieli ile dołożą, ale myślę, że tak do 4k budżet.
Wymagania.
Gry,filmy,internet,skajpy itp.
Najlepiej matryca 17.3, FullHD, matowa. I z dobrą baterią, żeby trochę ciągnął w podróż (rzadko, ale będą).
Gry to jakieś BF4, Fifa14 itd.
Myśle, ze i5 wystarczy. Może być dysk HDD, ale fajnie by było, gdyby była wolna kieszeń żeby można było wsadzić SSD, albo SSD, bo będę mieć max 2gry na kompie, + przenośny.

Jakiego byście polecili? :D

6cluij.gif

Opublikowano

Dzięki, dzięki.
Sory, miałem problemy. Dopiero wszedłem. -.-

A ten?

http://www.x-kom.pl/p/161548-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y510p-i7-4700mq-8gb-1000-gt750m-sli-fhd.html?partnerid=100487700&sm12=MTY=&ts=1385751729&token=28ab3152f8b54df2bb29d1aec531b3f7

Bo w sumie, może być 15 cali, bo jakbym chciał grać to wystarczy, a zazwyczaj podłączyłbym pod jakieś TV/monitor większy na FHD. Więc lepiej mniejszą matrycę a lepsze podzespoły. Ten Lenovo się grzeje, nie ma napędu i SLI ma mikroprzycięcia. Da się znaleźć coś do 3800, z dobrą i5/i7, i dobrym GPU? Żebym mógl pograć w bf4 multi bez przycięć.

//Linki kodujemy

6cluij.gif

Opublikowano

Dzięki, dzięki.

Sory, miałem problemy. Dopiero wszedłem. -.-

A ten?

http://www.x-kom.pl/p/161548-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y510p-i7-4700mq-8gb-1000-gt750m-sli-fhd.html?partnerid=100487700&sm12=MTY=&ts=1385751729&token=28ab3152f8b54df2bb29d1aec531b3f7

Bo w sumie, może być 15 cali, bo jakbym chciał grać to wystarczy, a zazwyczaj podłączyłbym pod jakieś TV/monitor większy na FHD. Więc lepiej mniejszą matrycę a lepsze podzespoły. Ten Lenovo się grzeje, nie ma napędu i SLI ma mikroprzycięcia. Da się znaleźć coś do 3800, z dobrą i5/i7, i dobrym GPU? Żebym mógl pograć w bf4 multi bez przycięć.

Mam go (w tej samej wersji którą podałeś) i szczerze polecam ;)

Ps. jak go kupisz, nie zapomnij wgrać intel rapid, bo możesz mieć problemy z wyłączeniem go poprzez system.

Napęd obecnie jest niemal niepotrzebny... na usb sobie możesz dokupić. 15 cali przy fhd spokojnie wystarcza, uwierz - szczególnie, że ta wersja ma matową, przez co nie masz problemów z refleksami ;)

Co do grzania (nie grzeje się) otrzymałeś trochę więcej info na pw, które wysłałeś do mnie.

Co do wydajności... grając w wot (zoptymalizowanego przez Nvidia Geforce Experience do wszystkich ustawień na maximum), mam przeciętnie po 70-80 fps, przy szczegółowych momentach ok. 60.

Jak coś chcesz więcej wiedzieć itp, pisz na pw do mnie.

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...