Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka Pytań Dot. Serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy Jest Mozliwe Miec Osobne Eq Na Np: swiat1 ,a swiat2?

2.Czy Jest Mozliwe Mienie Osobnych Pluginów Na Innych Swiatach?

Za Pomoc Bedą Lajki :)

I Jesli By Sie Dalo Prosze O Odpowiedz Jak To Zrobić :)

Opublikowano

Kicha , nie jestem pewien ale raczej niemozliwe jest miec rozne pluginy na dwoch swiatach. Co do 1wszego pytania to oczywiscie tak , sam plugin multiverse powinien starczyc ew. Inventories

Opublikowano

A da się zrobić tak, że by zrobić serwer w serwerze chodzi mi oto, czy da się zrobić tak. Bo chce zrobić tak. Na moim serwerze chcę mieć freebuild, survival, minigames itp. Jak to zrobić jeżeli wiecie?

Opublikowano

Znawcy... Oczywiście jest możliwość 2 światów z oddzielnym eq , mogą być też oddzielne rangi i permisje ale pluginy będą miały wspólne. Masz folder plugins a nie world1 plugins , world2 plugins.

Opublikowano

Ale komplikacje robicie...

Oddzielne EQ dla różnych światów ogarnie Ci plugin Multiverse Inventories.

Po instalacji pluginu edytujesz chyba plik groups.yml:

groups:
default:
worlds:

- world
- world_nether
- world_the_end
shares:
- all

Lista światów wypisanych po myślnikach to światy które mają wspólny ekwipunek. Jeśli za pomocą Multiverse Core stworzymy więcej światów na naszym serwerze i chcemy aby gracze mieli na owym świecie ekwipunek taki sam jak na światach które mieliśmy do tej pory, należy dany świat dodać do tej listy. Jeśli tego nie zrobimy na nowym świecie, gracz będzie miał odrębny ekwipunek i nie będzie w stanie przenosić go pomiędzy światami.

A co do pluginów trzeba to ugryźć z innej strony, od storny permission. Jeżeli się nie mylę (co jest prawdopodobne) do rang i uprawnień uzywasz pluginu PermissionsEX co daje ci możliwość dziedziczenia rang do różnych światów.

Tylko nie wiem jakby to wyglądało, mianowicie np.:

worlds:
babilon:
inheritance:
- world
PlotWorld:
inheritance:
- world
PlotWorld2:
inheritance:
- world
sandbox:
inheritance:
- world
world_nether:
inheritance:
- world
hotel:
inheritance:
- world
world_the_end:
inheritance:
- world
spawn:
inheritance:
- world

to jest przykładowa konfiguracja dziedziczenia rang na światach. Jeżeli odejmiemy od tej listy np. swiat o nazwie world, to na tym świecie np VIP będzie miał zwykła rangę (domyślną), teraz tylko nie wiem jak wykombinować aby na innym świecie przydzielić inną rangę...

prawdopodobnie ta komenda by to załatwiła /pex user PSEUDONIM group set GRUPA ŚWIAT... z tym że grupa nie przydzieli się automatycznie po wejściu na świat. Mozna by było przygotować tabliczkę która się kliknie przy wejsciu na ten świat i otrzymuje się rangę :]

hq302_dahaka4.png

Opublikowano

1.Tak, możesz użyć pluginu MultiInv lub Multiverse-inventories

2.Tak, użyj tego pluginu:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/perworldplugins/

Kicha , nie jestem pewien ale raczej niemozliwe jest miec rozne pluginy na dwoch swiatach. Co do 1wszego pytania to oczywiscie tak , sam plugin multiverse powinien starczyc ew. Inventories

Możliwe ;)

Znawcy... Oczywiście jest możliwość 2 światów z oddzielnym eq , mogą być też oddzielne rangi i permisje ale pluginy będą miały wspólne. Masz folder plugins a nie world1 plugins , world2 plugins.

No bo widzisz, jednak się da ;)

1. Tak

2. Tak

Przy obu trzeba trochę popracować z pluginami i skryptami, ale dużo roboty przy tym.

A ty to nie spam.

@brodziu16
Daj lika :)

@edit
Polecam, też plugin "PlugMan".

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@Up dalem,lecz do czego ten plugin PlugMan?

@edit. Usuwam 2-gie Pytanie ;) Juz Sb To Zrobie Bez Pluginów :)

Opublikowano

Sory Za DoublePost, Ale Jestem Na Fonie I Nie Mam Jak Edytnac :(

Wiec Tak Mógłby Mi Ktos Zrobic w Multiverse-Inventories Tak Żeby Byly Osobne Eq Na world,survivail i skyworld Jesli Ktos Nie Wie O Co Chodzi Pisac Smiało Chętnie Wytłumaczę

Opublikowano

Mały tutek:

1.Pobeirasz, wgrywasz i restartujesz serwer po czym go wyłączasz.

2.Konfigurujesz

groups:
ekwipunek1:
worlds:
- world
ekwipunek2:
worlds:
- world2

3.Cieszysz się :) i oznaczaj jako rozwiązane i dajesz mi like. Dziekuje

A PlugMan jest do dodawania i usuwanie pluginów bez potrzeby restartu.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...