Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO]GTA: San Andreas trafi na smartfony z Windows Phone

KochamBlondynki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gta-san-andreas-520x200.jpg

Mamy bardzo, bardzo dobrą wiadomość dla graczy – GTA: San Andreas trafi na trzy najważniejsze mobilne platformy (oraz Amazon Kindle) a to oznacza, że pograć będziemy mogli również na Windows Phone – mowa zapewne jedynie o „Ósemce.” Jeszcze lepszą informacją będzie chyba to, że gra trafić powinna do nas już w grudniu… tego roku. Niebawem ponownie będzie nam dane odwiedzić Los Santos, San Fierro, Las Venturas i inne lokacje razem z CJ-em. Rockstar obiecuje znacznie ulepszoną grafikę; bardziej szczegółowe modele postaci, samochodów, złożone cienie, wzbogaconą paletę kolorów i „lepszą widoczność” (draw distance). Wszystko to ma sprawić, że będzie to najlepiej wygladająca wersja San Andreas jaka ujrzała światło dzienne. Zmiany dotknęły również sterowanie – na ekranie pokazywane będą jedynie te przyciski, które będą nam potrzebne. Ulepszony został również sposób zapisu naszych postępów w grze (checkpointy). Do tego dostaniemy także wsparcie dla kontrolerów, z jakich korzystają obecne urządzenia mobilne.

gta-sa-400x320.jpg

No, ale żeby nie było tak do końca kolorowo, jest prawdopodobnie jeden, nie taki znów mały haczyk. W informacji wyraźnie widnieje fragment mówiący o tym, że gra dostępna będzie na „wybrane urządzenia,” co w przypadku Windows Phone oznaczać może jedno: użytkownicy smartfonów z 512 MB RAM mogą gry „nie odpalić.” Oczywiście to tylko moje niczym niepotwierdzone domysły, ale obserwując to jak deweloperzy traktują low-endy z WP8 w przypadku gier, można przeczuwać, że coś jest na rzeczy.

http://wpworld.pl/30962/gta-san-andreas-trafi-na-smartfony-z-windows-phone/
Opublikowano

Pojebało cie?:D

Max 500mb, nie wiecej...

Vice city miało 1,3 gb, więc nie wypowiadaj się, jak nie wiesz.

Kurcze,ale mam mega podjare, jeszcze jak dadzą sampa to wgl

Opublikowano

Super, GTA III I VICE CITY już mi się trochę znudziło.

CPU: AMD FX 8350    GPU: GTX 760 2GB   PSU: Deus G1    MOBO: GIGABYTE 970A-DS3P   RAM: 8GB

Opublikowano

Nie pogram sobie… jak vice city wymaga 1gb ramu… :( moja sola ma go 600 ;(

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Można było przewidzieć to na podstawie, tego, że GTA III i VC wyszło po tylu latach (bodajże 10) od wydania gry na PC. Podobnie jest z tą częścią, mam nadzieję, że wsparcie dla kontrolerów (na ekranie) będzie lepsze niż w poprzednich częściach, na platformy mobile. Być może nie popełnią błędu z optymalizacją, miejmy nadzieje...

Nom , a nie wiesz jaka będzie masa tej gry ? 4Gb jak na PC?

Gra raczej będzie ważyć mniej, szczegóły nie muszą być takie dokładne jak na PC.

Opublikowano

Nom , a nie wiesz jaka będzie masa tej gry ? 4Gb jak na PC?

4GB? troszkę za dużo, a to nie będzie zajmowało jak na PC. Obejrzyj sobie ile FIFA 14 zajmuje na PC, a na Androida w google play.

Pojebało cie? :D

Max 500mb, nie wiecej...

Vice City zajmuje jakieś 2GB na Androida więc mylisz się ;) dochodzi lepsza grafika, więcej pojazdów, misji itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...