Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Raid leader

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Gram obecnie na serwerze sunwell. Chciał bym zostać raid leaderem i sklecić ekipę na icc 10 mn.Szukałem jakiś poradników na necie lecz nic nie mogłem znaleźć. I tu mam właśnie do was kilka pytań:

-Znacie jakiś poradnik ?
-Ile tanków najlepiej 2/3 i jakie klasy ?

-Ile heali i jakie klasy ?

-Jakie klasy dps najlepsze i konieczne ?

-Jakie addony by mi się przydały ?

Pozdrawiam :) Liczę na jakąś sensowną odpowiedź.....

.f3ww.jpg

Opublikowano

Poradnik od takich rzeczy nie ma . Na sunwellu z pl-em połowa nie wejdzie na ts . Addony no to takie jak do raidowania normalnego . Jeżeli chodzi o tank / heal to zależy od bossa ale opcjonalnie 2/2 . Jak wiadomo dobrze żeby był jakiś priest , szaman ;) . Jednak polecam zrobić sobie gildie - lepiej sie raiduje .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Addony potrzebne do raidowania.

Omen - Z tego względu żeby wiedzieć, kto przebija aggro lub coś.

Deadly Boss Mode - Pokazuje timery, kiedy boss używa swych umiejętności. Działa to też na Battlegroundach.

Recount - Pokazuje kto ile heala lub DPS'a zrobił podczas encountera.

DKP / EPGP - Tu już według uznania, gdyż zorganizowane gildie rzadko dają roll jako system lootu.

Atlas Loot - Pokazuje z jakiego bossa lecą jakie itemy, do tego pokazuje nagrody za reputacje lub itemy z profesji.

Titan Pannel - Pokazuje ci różne bajery np. Ile ci expa do poziomu brakuje, ile goda musisz wydać na naprawy itp.

Bagon - Addon który scala wszystkie bagi w jeden.

Reszta według uznania, ale pamiętaj. Im więcej addonów masz, tym większe lagi możesz mieć albo FPS'y będą spadać. Pod tym względem WOTLK nie jest stabilne niestety.

Opublikowano

hmm jak tu dawaj koledzy wyżej 2 tankow 2-3 heali 5-6 dpsow musisz mieć na pewno shamana który odpali hero (Heroism buff) addony to tylko DBM nic więcej w ostateczności recount który pokaże ci jakich ludzi dobrych bądź slaby masz w drużynie. nie wiem jaki standard był w wotlku 5-13 k??? jak każdy ma po 10 k spokojnie zrobicie :)

Pozdro i powodzenia w dropieniu :)

Jeśli pomogłem daj + ;)

Pamiętaj nie jestem maszyną od wszystkiego, jak masz jakiś problem związany z WoW pisz, a chętnie Ci odpowiem ;)

Jo mój Hunt :)

http://eu.battle.net/wow/en/character/burning-legion/Taptak/simple

World of Warcraft Helper

Opublikowano

hmm jak tu dawaj koledzy wyżej 2 tankow 2-3 heali 5-6 dpsow musisz mieć na pewno shamana który odpali hero (Heroism buff) addony to tylko DBM nic więcej w ostateczności recount który pokaże ci jakich ludzi dobrych bądź slaby masz w drużynie. nie wiem jaki standard był w wotlku 5-13 k??? jak każdy ma po 10 k spokojnie zrobicie :)

Pozdro i powodzenia w dropieniu :)

Omen też się przyda, z tego względu żeby wiedzieć kto najwięcej aggra robi i powinien zwolnić z DPS. Chociaż kiedyś widziałem przypadek, jak heal przebił tankowi aggo właśnie healując. :P

Opublikowano

Omen też się przyda, z tego względu żeby wiedzieć kto najwięcej aggra robi i powinien zwolnić z DPS. Chociaż kiedyś widziałem przypadek, jak heal przebił tankowi aggo właśnie healując. :P

Gdy to teraz czytam miałem właśnie zedytować tekst :D Omen jak najbardziej albo threetmetter czy jakoś tak może się przydać

Jeśli pomogłem daj + ;)

Pamiętaj nie jestem maszyną od wszystkiego, jak masz jakiś problem związany z WoW pisz, a chętnie Ci odpowiem ;)

Jo mój Hunt :)

http://eu.battle.net/wow/en/character/burning-legion/Taptak/simple

World of Warcraft Helper

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...