Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwery dedykowane OVH

Zomger1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnimi czasy chodzi mi po głowie założenie serwera minecraft. Zastanawiam się na jakim hostingu postawić serwer. Najbardziej przemawia do mnie oferta OVH.pl, lecz nie jestem do końca pewny czy serwery we Francji to gwarancja braku lagów, czy wystarczy taka przepustowość internetu i czy hardware będzie odpowiedni.
Chodzi mi o te oferty:

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/mini-sp-ssd.xml
http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/mini-sp.xml

Proszę również o w miarę dokładną ocenę! Z góry dziękuje!
Opublikowano

OVH to dobre serwery, choć znam lepsze hostingi. Proponuję kupić na miesiąc testu i jak nie będzie pasować to zmienić maszynę.

Opublikowano

OVH to dobre serwery, choć znam lepsze hostingi. Proponuję kupić na miesiąc testu i jak nie będzie pasować to zmienić maszynę.

Miesiąc testu? Najwięcej ile widziałem to VPS na 2 tygodnie 512 ram...

Topic:

Jeżeli Ci zależy na jak najmniejszym pingu, to na pewno nie OVH. Bardziej Hosteam lub coś w tym stylu.

Położenie serwera ma duże znaczenie.

Na OVH możesz sobie stronę postawić, ale nie serwer.

Opublikowano

A moglibyście mi polecić jakieś dobre i w powiedzmy podobnej cenie serwery dedykowane umieszczone gdzieś na terenie Polski?

// Edit Miałem na myśli jakiś ogarnięty dedyk z tej stronki.

Opublikowano

Polozenie.serwera ma znaczenie ale nie w przypadku mc.. Ahh ci znawcy:3

A co za różnica czy to serwer mc czy cs itp.?

Co serwer mc ma takiego, że ping będzie taki sam jak w Polsce, Francji, Ameryce itd.?

Dedyki z polską lokalizacją są bardzo drogie, jeśli miałbym wybierać to hosteam lub sprintdatacenter. Jeśli Ci zależy na serwerze mc możesz kupić serwer na sored.pl. Tam kupujesz ram, nie sloty + dostęp ssh + nielimitowana ilość serwerów + ts3

. Nie mówiąc o polskiej lokalizacji... Tam na pewno kupisz taniej.

Opublikowano

OVH.PL ma dobre maszyny jeżeli się je poprawnie skonfiguruję działają bez zarzutów :) Lecz jeśli chciał byś mieć maszyne w Polsce zobacz oferte Atman bądz SprintDataCenter

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...