Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Którą linię wybrać?

KubeN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wraz z kumplami zakładamy drużynę 5v5. Nie wiem na której linii grać. Do wyboru mam jungle lub mid.

Na obu liniach gra mi się bardzo dobrze, moje postacie są głównie na te 2 linie. Mam z 15 midderów i 13 junglerów.

Co mi doradzacie ? Lubię postać która w głównej mierze pomoże wygrać teamfight. Będzie w stanie pokonać przeciwnika 1v1 i nie padać bez przerwy. Mocna postać z dmg'iem.

Oraz jaka jest główna rola midera i junglera? Kto powinien carrować gry ?

Opublikowano

Wg. mnie gdy idziesz na mida to musisz mieć potężny DMG żeby carrować w team fightach,do tego musisz ogarnąć.

Z kolei na jungle to jest pomoc dla całego teamu,czyli nie dajesz aby przeciwnicy się nafeedowali oraz pomagasz innym by wygrali linie.

W skrócie to mid do carrowania.

Opublikowano

Według mnie to jungler "kieruje" gry. Jeden udany gank w early może zaważyć na wygranej danej lini przykładowo takiego mida. Przeciwny apc jest kontrolowany przez naszego nie ma farmy nie może roamować a masz jungler czyli ty farmisz w spokoju albo wygrywasz kolejne linie zajmujesz się counter jungla robisz smoka kradniesz buffy kupujesz wardy.

Opublikowano

Jungla to bardzo odpowiedzialna linia , zwłaszcza jak grasz premade musisz informować swoich sojuszników gdzie kto przebywa , widzieć całą mapę etc.

Mid z kolei to linia , na której musisz grać postać ,którą naprawdę ogarniasz do perefekcji ,że z każdym wygrasz 1 vs 1 i umiesz dobrze farmić.

A więc sam siebie dopasuj do tych wniosków.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Najlepiej carruje jungler ale jeśli ktoś ogarnia topa to też może carrować gry. Osobiście kieruje gry jaxem na topie :D

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...