Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Call of Duty] Filmy z CoD'a

Freakzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No witam Was. Oto krótki poradnik co do tworzenia filmów z Call of Duty 4. 
Programy które są niezbędne do tworzenia filmu: 

- CoD4, 
- Sony Vegas Pro, 
- Cod4player, 
- Fraps (może być inny program do nagrywania gier itp.). 

Krok 1: 
Aby co kolwiek nagrać, potrzebujemy materiał, np. ładna akcja, więc musimy włączyć grę! Rozgrywkę nagrywamy za pomocą komendy /record. Na dole ekranu będzie wyświetlana nazwa dema i jego rozmiar. W ten sposób, nagramy wszystkie ruchy wykonane na danej mapie. Aby skończyć nagrywanie, wpisujemy w konsoli /stoprecord.

Krok 2: 
Kiedy mamy już demo z akcją, musimy ją jakoś nagrać... W tym celu, uruchamiamy Frapsa, po czym odpalamy demo, za pomocą Cod4player. Kiedy nadchodzi moment, który chcemy nagrać, wpisujemy w konsolę /timescale 0.25, ewentualnie możemy użyć CFG do nagrywania, który zmieni nam światła, i kolory na mapie. W tym celu wpisujemy w konsolę /exec nazwacfg. Okej, teraz wystarczy wcisnąć przycisk F9, aby nagrać tą akcję. Kiedy skończymy to robić, możemy wszystko wyłączyć. 

Krok 3: 
Nagrany film znajduje się w .../Fraps/Movies. Odpalamy Sony Vegasa, po czym przenosimy materiał do miejsca, gdzie będziemy je montować. Nasza akcja jest nagrana w tępie 4x wolniejszym, więc wciskamy lewy CTRL, i przeciągamy nasz film w lewą stronę. Następnie klikamy na ścieżkę dźwiękową PPM, później na properties. Zaznaczamy opcję Nlrmalize a następnie klikamy Recalculate i Lock to stretch, po czym klikamy OK. Następnie wchpdximy w zakładkę File/Render As... i wybieramy opcje renderowania. 

Hmm... to wszystko! Oto cały proces nagrywania filmów z CoD'a. Mam nadzieję, że komukolwiek pomogłem. Trzymajcie się!

MÓJ FILM po właśnie takiej edycji (jeszcze tam pare efektów :P) 

Proszę moderatora aby zmienił prefix Dyskusja na Poradnik, gdyż się pomyliłem. xD Dzięki z góry.

//Da się zrobić. Byłoby szybciej gdybyś po prostu to zgłosił przez przycisk "Zgłoś".  xD

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Takie poradniki były +/- 3 lata temu "jak nagrywać coda".. Napisz poradnik jak włączyć grę i zmienić rozdzielczość bo nie umiem :( :( A to, że na filmie trzęsiesz myszką i patrzysz we wszelakie strony i zabijasz wszystkich z noża to już nie modne, rzygam już takimi filmami.

Dam Ci lajka na "zachętę" :)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

@up

Dzięki, krytyka też jest dla mnie istotna. Tylko zwróć uwagę na to, że poradnik służy do nagrywania tzw. frag movie, a nie do nagrywania akcji na bierząco (fraps + cod i wciskamy F9). :P

Do moderatora - jestem zielony na forum, na przyszłość zwrócę uwagę na to, thx. :D

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

@up

Opłacalne jest nagrywanie frapsem do nagrywania klipów. Akcja która trwa, np. 15s a będzie ich kilka, np. 6 nie będzie ważyła tylko co 20-minutowy gameplay. Z resztą, cały ten poradnik jest napisany jak wyciągnąć największą jakość i płynność na filmie.

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

@up

Opłacalne jest nagrywanie frapsem do nagrywania klipów. Akcja która trwa, np. 15s a będzie ich kilka, np. 6 nie będzie ważyła tylko co 20-minutowy gameplay. Z resztą, cały ten poradnik jest napisany jak wyciągnąć największą jakość i płynność na filmie.

Gdy ma się słabego kompa , fraps odpada.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Jeżeli fraps nagrywa ci w minimum 30FPSach, film po zedytowany będzie wyglądał jak dobre 200FPS.

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

• Aive zmienił(a) tytuł na [Call of Duty] Filmy z CoD'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...