Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak nie fedować w early?

Gejj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam 25 lvl, mainuje sobie pewną postać, w late game raczej dobrze mi idzie, chodzi mi o early czasami jak trafię na jakiegoś trudniejszego przeciwnika czyli np jakas kontra mocna czy cos co ma stuna to zdarza mi się ze mocno nafeduje w early game... defowanie wtedy raczej nie ma sensu bo rengar wg. mnie kompletnie odpada do stania pod turetem dlatego staram sięjakos zabijac przeciwnika ale jak się nie uda to niestety ja feduje :/

przed chwilką przykład ja solo top rengar vs renekton nafedowałem go w early ze miał 7 kili ja zaledwie 2... w late imo się wybiłem ale chodzi mi o to jak unikać takich sytuacji?

Opublikowano

Graj, graj, graj. Nie mainuj jednego championa. Dopiero jak ogarniesz każdego, możesz mainować jednego (masz dopiero 25lvl). Będziesz wiedział mniej więcej jaką ma siłę na danym lvl/z itemami. Do lola jest wiele poradników, lecz wg. mnie najlepszym jest - granie. Grasz - stajesz się lepszym. Powodzenia

Yo!

Opublikowano

Stać pod turetem,defować i po prostu farmić,a dokładniej last hitować,nie wbijać się na niego,nie pushować aby farma nie uciekała oraz składać itemy kontrujące.

Opublikowano

Rengar jest trudna postacią musisz ogarnąć ładunki furii , wykorzystać je na dobra stronę , on ma chory susan dzięki furii + w (heal) przeciwko rene , powinno iść ci średnio , ale feed jest niemożliwy , masz też stuna dzięki furii + e (stun z bolii) zabijaj z stunem , a nie 2x q . Staraj się furie używać na leczenie się . Złóż itemy pod offtanka (lodowy młot , czarny tasak , wits end)

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Nikt Ci nie powie jak dokładnie na renektona ( lub x ) postać grać . Musisz zagrać przynajmniej raz tą postacią na którą grasz ( masło maślane) , staraj się przewidzieć ruchy przeciwnika , jeżeli będzie grał agresywnie ( wcześniej tylko lasthittował ) to wycofaj się bo być może nadchodzi jego jungler . Staraj się harrasować postacie gdy wyczerpią mane lub mają skille na CD . Pozdrawiam i życze powodzenia na Fields Of Justice

Opublikowano

Rengar nie jest championem do mainowania, to gówno jest ussels, jego dash jest zależny od pushu, jesli stoisz pod turretem dostajesz po dupie, nie mawyjscia. Ale jesli mimo wszystko chcesz grac tym rangarem, to maxuj e i wal go spod swojej wiezy, renekton nic ci pod wieza nie zrobi, bo nie ma zadnego poke'a a ty masz to swoje e + heal z w jakby co, wiec spokojnie powinienes na niego ustac.

Opublikowano

Ja polecam oglądać streamy sam sie duzo przen nie nauczyłem. Zobaczysz ktore postaci sa mocniejsze i jaka maja mechanike.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Na kontre niekoniecznie trzeba przegrać, 90% topów wygrywam renektonem na riven, ale ostatnio dostalem taka riven na topie, ze do 6 lvl-a defowala, potem 2 razy ona zabila mnie a jej zostalo +- 20hp, potem jechala mnie jak szmate, grunt to wiedziec jak grac przeciwko komu ;]

Opublikowano

w late imo się wybilem? napisałeś, ze w Twojej opinii sie wybiles w karę. Wątpię, ze chodziło Ci właśnie o to, zanim użyjesz skrótu poznaj jego znaczenie co '-'

w late imo się wybilem? napisałeś, ze w Twojej opinii sie wybiles w late. Wątpię, ze chodziło Ci właśnie o to, zanim użyjesz skrótu poznaj jego znaczenie co '-'

jebać psy

Opublikowano

Ja widzę tutaj jeden poważny błąd w twoim myśleniu, próbujesz na wszelką cenę zabijać, jest to okropny błąd - przykładowo gdy nie docenisz przeciwnika padniesz i tym samym zmniejszysz szanse na wygranie lini. Grając rengarem powinieneś skupić się na farmie harrasie, roamować. Musisz wyczekać na błąd przeciwnika a nie bezsensownie się wbijać, na pierwszych poziomach miniony potrafią naprawdę dużo walnąć dlatego staraj się myśleć ... Kombinuj aby to przeciwnik podszedł to twojej pułapki.

Grając na kontrę tak jak już mówiłem defuj i staraj się wykorzystać błąd, piszesz że rengar nie jest do defowania, kto ci to powiedział ? Jeżeli jesteś zmuszony to musisz to robić, możesz to także wykorzystać, gdy przeciwnik się cofa, pushujesz linie i możesz odwiedzić inną linie.

Podstawa to myślenie, tutaj nie chodzi o bezsensowne wbijanie na przeciwnika ...

Powodzenia

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak jesteś początkującym graczem to moim zdaniem najlepszy wybór będzie jax - esc. mechanic, stun, mocne w resisty na ult i odbijanie obrażeń. Gra nim jest banalna a łatwo nim wykerować grę, rozpocząć tf lub wyeliminować adc.

Opublikowano

jax odpada, mam go i wiem co ta postać potrafi, chodzi mi o gre rengarem, ta postac ma duzy potencjał do kila na 2 lvlu i az szkoda mi tego nie wykorzystac.

Możecie mi powiedzieć też czy dobre runy kupuję pod rengara?

czerwone ad, żółte pancerz a niebieskie cdr. esencje na atak?

Opublikowano

Skoro chcesz na 2 lvlu killować no to wybacz.. Dobra kontra i leżysz i kwiczysz.

Redpot, E, double Q. Serio?

Yo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...