Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Z dzwiękiem

WinTeR32

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam problem z dzwiekiem, dzwieku nie mam juz od 1,5 roku xD dlatego bo zasilacz spalil karte dzw. Wiec kupilem Sobie karte dzwiekowa na USB o tą:

kdzw1.JPG

kdzw2.JPG

kdzw3.JPG

Nasciagalem pelno jakis sterownikow i tez gowno z tego. Jak podlaczam do gniazda USB karte to slychac dzwiek ze sie podlaczylo (dzwiek wydawany z urzadzenia nie z komputera :( ) Dziwne jest to ze jak klikne ten glosniczek (win 7) w prawym dolnym rogu klikne mikser to ten pasek Cyfrowe urządzenie au... działa, podnosi sie ten supełek na zielono, lecz obok dzwieki systemu ani rusz.

A ten blad mnie nie pokoi bo czytalem w necie cos o niedzialajacych portach

1385412963-U870536.png

Gdy podlaczam urzadzenie to wyskakuje dymek nie ze rozpoznano urzadzenia USB.

HELP ! Daje limita.

pre_1392135549__sygnatura_winter32.png

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłączasz do USB znajdującego się na płycie głównej, czy do jakiegoś z obudowy np. Spróbuj na jakieś inne USB podłączać. W drugiej kolumnie masz ''STEROWNIK'' próbuj aktualizowac.

Karta graf tez spalona w raz z karta dzwiekowa, wiec podlaczam z tylu i z przodu i to samo jest :D

Opublikowano

może w tym że sygnał nie będzie nadawany na to wyjście? xD

//

jebana ikonka "xd", źle ją oznaczyli

probowalem w wszystkich jakie sa dostepne :D

Opublikowano

w każdym razie masz najpierw wyłączyć zintegrowaną, później dopiero podłączasz tą nową i wszystko teoretycznie powinno działać. Wejdź najlepiej do menedżera urządzeń i usuń tą nową kartę dźwiękową, a następnie robisz jak napisałem i instalujesz najnowsze stery z oficjalnej strony. xD

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...