Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] LoL na Linuxie

Dymbciu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Korzystam z Xubuntu12.04PL, i postanowiłem zainstalować League of Legends. Zainstalowałem za pomocą PlayOnLinux. Po uruchomieniu jakiejkolwiak rundy i załadowaniu gra działa poprawnie przez ok. 1 sekundę, po czym się zawiesza, ale system nadal działa, muzyka się zmienia, gadam przez Skype, ale gra stoi. Czy to po prostu błąd Wine, i jak go naprawić?

Opublikowano

A przypadkiem nie przeciąża się system?Spróbuj naprawić pliki instalacyjne w launcherze,zaakutalizuj stery do karty graficznej,adobe flash player,adobe air,net famework oraz visual ++(czy jak tam masz na linuxie).

Opublikowano

@up A czytałeś początek?

@2up na PoL jadyne co jest do ATi to Black Screen Fix, w DirectX nie zgadza nię jakiś numer, frameworków nie ma, a teraz na dodatek po updacie jest problem z Adobe Air (nie da się pobrać, a na oficjalnej stronie nie ma linku do pobierania.

Opublikowano

Ja mam takie pytanko.

Dlaczego Ty chcesz grać w LoLa na Linuxie? To nie jest system do gier tylko do pracy więc serio beka. Kombinujecie i kombinujecie, a i tak Windows>Linux. Elo. (oczywiście pod względem optymalności w grach)

Opublikowano

I tak jeśli go uruchomisz bez zacinki to nie będzie działać. Po wejściu w sklep będzie ci wywalać lola i tyle.

Linux to system pod serwery, nie do zabawy. Co prawda zabiera mniej zasobów i chodzi bardzo płynnie, ale granie na nim mija się z celem.

Chcesz grać w lola i mieć więcej fps > Windows 8.1

Opublikowano

Grałem i wszystko działa pod Linuksem, jedynie FPS jest trochę mniejszy. Teraz jedna kwestia, kartę graficzną masz od Nvidii czy ATI/AMD? Jeśli ATI/AMD to możesz sobie darować granie z powodu, że sterowniki nie są dopracowane i często gry się właśnie crashują lub ścinają. Aby sklep działał trzeba zrobić małego patcha, wszystko można się dowiedzieć pod linkiem http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=19141

pobierz wina xp i tyle. na linuxie lol dzialac nie bedzie

Czyżbyś sugerował mu by spiracił Windowsa? Toż to nielegalne :P

Linux to system pod serwery, nie do zabawy. Co prawda zabiera mniej zasobów i chodzi bardzo płynnie, ale granie na nim mija się z celem.

Chcesz grać w lola i mieć więcej fps > Windows 8.1

Linux nadaje się na desktopy, jedynie jest problem z niektórymi grami, ale Wine spokojnie sobie radzi z 80-90% gier. No i teraz coraz więcej firm portuje gry na Linuxa.

net famework oraz visual ++(czy jak tam masz na linuxie).

Skoro się nie znasz to po cholerę się w ogóle odzywasz w tym temacie nędzny spamerze?

Opublikowano

pobierz wina xp i tyle. na linuxie lol dzialac nie bedzie

Czyżbyś sugerował mu by spiracił Windowsa? Toż to nielegalne :P

To że mam 13 lat, nie znaczy, że wszystko muszę piracić.

Dlaczego Ty chcesz grać w LoLa na Linuxie? To nie jest system do gier tylko do pracy więc serio beka. Kombinujecie i kombinujecie, a i tak Windows>Linux. Elo. (oczywiście pod względem optymalności w grach)

Pod względem optymalności jest akurat lepszy (Aero sporo bierze) ale odpada w błędach.

Teraz jedna kwestia, kartę graficzną masz od Nvidii czy ATI/AMD?

Karta ATi Radeon HD 4550 (chyba).

Aby sklep działał trzeba zrobić małego patcha, wszystko można się dowiedzieć pod linkiem http://appdb.winehq....rsion&iId=19141

U mnie cała gra nie działa, potem się zajmę sklepem.

Czyli mówisz, że sobie nie pogram? Jest jakieś wyjście (poza kupnem Win, lub karty)?

Opublikowano

To że mam 13 lat, nie znaczy, że wszystko muszę piracić.

Pod względem optymalności jest akurat lepszy (Aero sporo bierze) ale odpada w błędach.

Karta ATi Radeon HD 4550 (chyba).

U mnie cała gra nie działa, potem się zajmę sklepem.

Czyli mówisz, że sobie nie pogram? Jest jakieś wyjście (poza kupnem Win, lub karty)?

To, że masz 13 lat oznacza, że twoi rodzice powinni ci takie rzeczy zapewnić. Poproś rodziców by ci kupili i tyle. To nie jest jakieś bardzo drogie. W ostateczności możesz piracić.

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

Jakoś wątpię, żeby im się chciało kupować mi system za 300zł przy dochodach <1200zł na 4 osoby, z kredytem i domem na utrzymaniu.

To jak, jest rozwiązanie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...