Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Code Blocks C++ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno ściągnąłem kompilator Code Blocks i... troche się załamałem. Nie odnajduję się zupełnie w New Project, nie mogę z niewiadomych przyczyn ustawić kompilatora... Dość tych głupot, zna ktoś jakiś tutorial /poradnik/ samouczek /coś_działającego_na_zasadzie_rzeczy_wymienionych_przed_chwilą

co pomoże ogarnąć to narzędzie Einsteina do C++ ?

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Code::Blocks to nie kompilator tylko edytor. Kompilator to GCC, dołączony do C::B jeśli ściągnąłeś wersję z kompilatorem, czyli tą większą. Jak nie ściągnąłeś wersji z kompilatorem, ani nie masz żadnego innego na kompie to się nie dziw.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Nie jestem debilem, ściągnąłem wersję z kompilatorem, który JEST ale windows go nie widzi zupełnie jakby nie istniał.

Jakoś niebywałe... normalnie przy uruchomieniu jak nie jest ustawiony możesz wybrać np GNU GCC Compiler... poszperaj w ustawieniach.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Była na początku ta opcja, ustawiłem ten kompilator i wszystko gra, tylko jak chce coś zkompilować to się zachowuje jakby go nie było.Nie wiem co z nim jest, ale chyba musze zreinstalować GNU GCC Compiler..... może to coś da

3d10a40e96e20.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...