Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS Infestation

jewiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, od ostatniej aktualizacji (19.11.2013) mam takie problemy z grą:

-Po wejściu na serwer FPS'y z 22 spadają do od 2 do 0.1 FPS'a - co uniemożliwia grę

-Po wejściu na serwer mam około 22-15 FPS'ów i mogę tak grać przez czas od 3 do 6 minut po czym gra sie crash'uje

-Gra po załadowaniu paska wejścia na serwer się crash'uje

Mam ustawione ustawienia minimalne

System: Windows Vista: Home Premium

RAM: 3GB

Procesor: Intel® Core2 Duo CPU 2.00GHz

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9600M GT

Opublikowano

pousuwaj zbędny syf z kompa cclenerem , powyłączaj zbędne programy chociaż najlepiej przeinstaluj system najlepiej na windows 7 bo vista to kupa :l chodź i tak wątpie żeby dodało kilka fpsów , najlepiej kup nowy sprzęt bo twój już jest za słaby na tą gre a wiadomo warz ma słabą optymalizacje

Opublikowano

Siema, od ostatniej aktualizacji (19.11.2013) mam takie problemy z grą: -Po wejściu na serwer FPS'y z 22 spadają do od 2 do 0.1 FPS'a - co uniemożliwia grę -Po wejściu na serwer mam około 22-15 FPS'ów i mogę tak grać przez czas od 3 do 6 minut po czym gra sie crash'uje -Gra po załadowaniu paska wejścia na serwer się crash'uje Mam ustawione ustawienia minimalne System: Windows Vista: Home Premium RAM: 3GB Procesor: Intel® Core2 Duo CPU 2.00GHz Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9600M GT

Gra powinna chodzić na low/med.

Masz może jakieś informacje na temat tego crasha?

4770714280454741315510.png
Opublikowano

@up. Niestety obecnie przy tej konf. predzej low niz med. Na moim lapku i3 2.13 GHz , 3 GB ram, karcie 330M z 1 GB ramu, mam.max 25 fps, srednio okolo 19

test

Opublikowano

Czyli po tych kilku patchach war z tak skoczyły wymagania, że aby sobie normalnie pograć trzeba nowy sprzęt kupować ?

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

@up

Nie, ja kiedyś grałem na tym lapku co teraz to miałem 15-25fps teraz na tym samym mam 20-30+ a do 20 zazwyczaj spadają jak wstaje dzień i będę spoglądał na całe miasto type CV, SV czy Boulder ;)

Intel Core i5 2.27Ghz

4GB

Karta graficzna GT330M ;)

Opublikowano

Ja ogólnie problemu z fps nie mam, lecz często mi crashuje grę wyrzuca do menu i wyskakuje komunikat, że zostałem rozłączony. Ktoś wie coś na ten temat?

Day after day.

Opublikowano

Raczej wątpię, gdyż wtedy ten problem raczej dotyczyłby też innych gier, a tak wcale nie jest. Przed chwilą korzystając z poświęconego czasu na mecz zrobiłem reinstall gry. Pierwsze wejście na serwer zapowiadało się całkiem dobrze - nawet wydawało się, że szybciej działa. Niestety potrwało to jakieś 2 minuty po czym trach, loading game data. Spróbowałem znowu i powrót do przeszłości. Nie mogę się nawet ruszyć ledwo co pojawi mi się screen z gry to od razu mnie wywala. Nie rozumiem. Nie wydaję mi się, że mam za słaby sprzęt czy coś z tych rzeczy. Z war Z nigdy nie miałem takich problemów, a nawet jak teraz uda mi się pochodzić te 2 minuty to gra działa płynnie i jak należy.

Może jakieś porty mam zablokowane dla War Z? Nie wiem co może być tego przyczyną.

Day after day.

Opublikowano

Zacznijmy od tego że ISS wykorzystuje w 80% Twoją kartę graficzną. , ISS Lubi takze procesory czterordzeniowe bo poprostu na nich szybciej chodzi.

9600GT - Może coś tam dać radę ale jak masz conajmniej 4gb ramu i procek 4rdzeniowy

2 Rdzeniowy poniżej 2.8 GHz odpada

2 GB Ram też odpada

Żeby grać w ISS z 20fps czasami spadki poniżej 20 a tak to 30fps trzeba mieć conajmniej

9800GT 512/1GB

2.5 GB Ramu

Procek 2 Rdzeniowy 3.1 GHz ( NP Pentium Dual Core 3.1 GHZ)

Wtedy coś może ugracie. A teraz wymagania na STAŁE 35-40 FPS i powyżej 40.

Quad Core conajmniej 2.2 GHz

9800GT Starczy ale można mieć coś lepszego jak się chce więcej fps.

4GB Ram

Podsumowując. W ISS Nie da się poprawić FPS. Gra ma koszmarną optymalizację i jedynym sposobem na więcej fps jest zmiana podzespołów komputera. Obecnie mam

Intel Quad Core Q8200 2.33 GHz

4GB RAM DDR2

9800GT 512 DDR3

Win 7 32-bit

30 - 40 fps w miejsach gdzie jest dużo zombie np. west boulder / boulder / campos

40 i wzywż podczas PVP

50 i wzywż podczas lootowania małych miejsc typu Delta Peak.

Opublikowano

Optymalizacje da się podkręcić w samych ustawieniach karty graficznej tylko niestety nie pamiętam jak to miało być bo dawno po formacie jestem i strony na której te informacje był zawarte też nie znalalzłem

Czekam na coś totalnie nowego z strony gry Metin2

Opublikowano

Niestety gra ma słąbą optymalizację, lecz ja mam słabszego kompa od ciebie a mi na low chodzi z lekkimi przycięciami ale to rzadko.

Polecam:

Naprawić rejestr

Odinstalować całkiem grę( wszystkie składniki nawet te z rejestru) i zainstalować na nowo

Zmienić rozdzielczość na odpowiednią do swojego ekranu

Wyłączyć antywirusa

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Jeżeli masz NVIDIE to weź. "Uruchom z procesorem graficznym" --> "Procesor NVIDIAo dużej wydajności". Dodaje mi to 10-15 FPS. Być może włącza się się gra z zintegrowaną kartą graficzną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...