Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iMac vs MacBook Pro i photoshop

Vatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy program graficzny działa lepiej na OS niż na Windows

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Na zajęciach z technik cyfrowych pracujemy na Mac'ach.

Moja rada - odpuść sobie. Wywalisz w to mnóstwo kasy, sam OS możesz zainstalować na przeciętnym PC (hackintoshing czy jakoś tak to się nazywało), przynajmniej sprzęt będzie mocniejszy, a nie budżetowy szajs w jednostkach za kilka tysięcy.

// U mnie na Windozie 8.1 i 2x szybszej jednostce Photoshop działa... szybciej.

Opublikowano

Na zajęciach z technik cyfrowych pracujemy na Mac'ach.

Moja rada - odpuść sobie. Wywalisz w to mnóstwo kasy, sam OS możesz zainstalować na przeciętnym PC (hackintoshing czy jakoś tak to się nazywało), przynajmniej sprzęt będzie mocniejszy, a nie budżetowy szajs w jednostkach za kilka tysięcy.

// U mnie na Windozie 8.1 i 2x szybszej jednostce Photoshop działa... szybciej.

Możliwe i tak, tylko jak rozmawiałem z profesjonalnymi grafikami to każdy mi z nich polecił Mac'a.

Jeden nawet mówił, że widział komentarz "pracujesz na windowsie to nie jesteś grafikiem" ale to tak dla beki pewnie.

Ogólnie to teraz nie kupie, tylko tak orientacyjnie pytam.

Opublikowano

Możliwe i tak, tylko jak rozmawiałem z profesjonalnymi grafikami to każdy mi z nich polecił Mac'a.

Jeden nawet mówił, że widział komentarz "pracujesz na windowsie to nie jesteś grafikiem" ale to tak dla beki pewnie.

Ogólnie to teraz nie kupie, tylko tak orientacyjnie pytam.

Kto mówi o pracy na Windowsie ? IMO kupowanie "jabłek" to wywalanie pieniędzy w błoto. Hackintosh (to jest legalne, kupujesz sam system np. Snow'a) + PC za 1500-2000zł i mało który MAC podskoczy (o ile w ogóle jakiś podskoczy : ) ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...