Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Monotonność w grze

kkoondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszysktich. Minęło kilka dni po wprowadzeniu ostatniej wielkiej aktualizacji. Muszę przyznać, że na początku grało mi się świetnie ale... po jakiś czasie gry zauważyłem, że każda gra ociera się o utarty schemat 2 wież ---> Dragon/Baron (zależy od minuty) ----> ostatni tf ------> gg wp.

Oczywiście nie każda gra tak wyglądała ale na pewno część. Wydaję mi się, że jedna duża aktualizacja która wiele zmienia była błędem bo jak dla mnie w tej chwili Riot jest na dobrej stronie do zniszczenia tej gry. Co o tym sądzicie? (Tak wiem to jest przed sezon ale fakt, że wprowadzili to do gry coś znaczy racja?)

Opublikowano

Chcą po prostu wprowadzić zmiany by jak najwięcej zyskiwać graczy by mieć z tego jeszcze więcej kasy co im się na razie udaję.

Starzy gracze się są zadowoleni,z kolei nowi gracze są temu wszystkiemu na plusie ;)

Opublikowano

Ogólnie zauważyłem że teraz gry są krótsze, odczuwalnie. nie wiem czy to własnie dlatego że ułatwiono mechanikę gry czy dlatego, że sami idioci w przeciwnych teamach grają, ale faktem jest że przed zmianami zdarzały mi się mecze ~40 minut i większosc tyle własnie trwała. Teraz srednia zmniejszyła się do ~32.

(Tak, prowadzę takie statystyki bo kurwa mogę + przydają się do poradniczków czy w jeszcze lepszym wykorzystaniu usprawnień które wprowadzają)

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

To niech szanowny autor powie, jakie zmiany według niego sprawiły, że rozgrywka się zmieniła.

Denerwuje mnie takie gadanie niepoparte żadnymi argumentami, co, myślisz, że Riot ustawił, że mecz kończy się automatycznie w 32 minucie?

Ja niczego takiego nie odczułem, dalej moje mecze trwają zazwyczaj +/- 40 minut

Opublikowano

Hahah boże ... Jaki masz mmr ? Ją na silvera po update'cię nie mailem krótszej niż 50 min , ostatnia gra już trochę inna one for all 86 minut , brat ranked bronz 4 , to 2 mecze po 56 i 49 jak paczek teraz profil ...

Wogóle gra jest teraz bardziej fajna , wiele postaci które wcześniej były do dupy , potrafią teraz pokazać pazur .. Smok i baron to teraz element strategi jak na turniejach , support wkońcu robi coś w teamie (kurwa wreszcie ;D) jungler zgrania więcej golda za asysty i nie odstaje od teamu . Zmiany są extra !!

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Moje mecze trwają od 25 - 40 min najczęściej ale ostatnio kończę po 1h grania. :)

Ogólnie mi się zmiany z początku nie podobały, i nadal tak jest, z bólem się do tego przyzwyczajam do tego ostatniego update.

Więc nie dziwi mnie fakt że może być monotonna rozgrywka.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Jak dla mnie to mecze trwają średnio 4 min krócej :D Przynajmniej tak mi się wydaje.

Ale co do zmian wprowadzonych w grze to są jak najbardziej na +.

Jeszcze mi się nie zdarzyło odczuć, że gry zaczynają być takie same.

Zagrałem ogólnie 3k gier w lolu, i ciągle jest coś innego, gra potrafi mnie zaskoczyć.

Opublikowano

Troszkę nie zgadzam się z waszym zdaniem. Kiedy ja gram w lola, praktycznie każda runda jest inna xD rzadko zdaża mi się kończyć 2 razy pod rząd mecz w podobnym lub tym samym czasie. Może dla was każdy jest taki sam, bo gracie ciągle main pick'iem ? :P Ja tak nie mogę i gram każdy meczyk inną postacią.

Opublikowano

@up

Racja :)

@topic.

Dla mnie kazda gra jest inna, nowi przeciwnicy, nowe taktyki, presja i nie tylko.

Czasem jest, ze twoja druzyna mocno obrywa, niszcza wam juz wieze Nexusowe, ale trzeba zrobic I wont give up, Stealnac Barona i wycarrowac gre, bedac juz zabijanym przez Super Miniony >,<

Dla mnie LoL jest czyms wiecej niz tylko gra, biore ja na powaznie i nie moze byc Nudna.

Pozdrawiam.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ktoś zadał pytanie jakie elo. Jestem w Gold I i gra jak dla mnie jest mniej satysfakcjonująca. Gram co mecz na innej pozycji i innymi pickami ale wcześniej bardziej przykładało się do farmy. (za miniony dostawało się więcej niż 14g....) Gra była bardziej dynamiczna i ciekawsza, mam nadzieje, że naprawią te zmiany ale jeszcze się zobaczy. Wszystkie zmiany na + tylko zrobili by coś żeby gra była ciekawsza. Buff dla supportów i junglerów zdecydowanie na + gra jest lepiej zoptymalizowana, zwiększyli pulę bohaterów którymi można już grać w przeciwieństwie do s3. Nie podoba mi się również to, że baron, dragon, pierwsza wieża już nie są takie ważne :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...