Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Videotutorial] Jak Skonfigurować Router I Porty Pod Prywatny Serwer Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli można to proszę o subskrypcję :)
Najlepiej oczywiście oglądać to w rozdzielczości "720px" wtedy dokładnie wszystko widać :)

30.01.2010 - 16.06.2013 - Główny technik i administrator Yitian2/XLasT. <3

Tworzę i sprzedaje: Lib'y, Questy, GUI, nowe systemy, funkcje bla bla bla. Wszystko prócz grafiki i przeniesienia metina na nowy silnik graficzny.

Kontakt na PW.

Opublikowano

Myśle że się przyda bo dużo osób ma z tym problem

PS kto tam u Ciebie tak gada :D

Dawne czasy na ProMT2 z moją najlepszą gildią PALESTYNĄ!

Zapraszam do oglądania i komentowania :)

Pozdrawiam P0WER :)

Opublikowano

Myśle że się przyda bo dużo osób ma z tym problem

PS kto tam u Ciebie tak gada :D

Oglądaj filmy na końcu!

Moja mama ;D

Tworzę i sprzedaje: Lib'y, Questy, GUI, nowe systemy, funkcje bla bla bla. Wszystko prócz grafiki i przeniesienia metina na nowy silnik graficzny.

Kontakt na PW.

Opublikowano

ja mam TP-LINK i nie mam zadnego aplication a w zakladce z dodawaniem portow (fowarding -> port triggering) nie mam zadnego Booth tylko ALL, UDP, TCP. rozumiem ze mam dac all i powpisywac wszedzie (mam taka kolumne gdzie mam uzupelniac i na koncu dac enable (ptaszek) ) takie porty jak u ciebie? ja mam maske 255.255.255.0, ip adress mam 192.168.1.1

i mam jakies WAN i nie wiem czy to na tym czy na wireless czy na lan mam stawiac server.

te wan wyglada tak:

WAN

MAC Address: 00-19-E0-96-D9-05

IP Address: 89.74.147.238 Dynamic IP

Subnet Mask: 255.255.252.0

Default Gateway: 89.74.144.1

mam to wpisac w de0 czy co innego? prosze o jakis kontakt moje gg

Opublikowano

w DMZ zamiast wpisywać IP swojego komputera to można wpisać IP jaki mamy na FreeBSD, wtedy można wywalić portmapa.

Pomyło mi się w filmiku :D

Masz rację

Kontakt na PW.

Opublikowano

Wszystko pięknie Zooni :D Coś w tym stylu szukałem ale jeżeli chcę założyc serwer na laptopie co podłącza się pod mego routera to w jaki sposób ?:D Subek na YT piątek i plusik pozdro ;)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Skonfigurowałem sobie Fre BSd na ip. 192.168.1.55 (wew) mam TP-LINKa i porty dodałame na "Port Fowarding -> Virtual Servers -?> >

8 Portów + port 22 i 3306 i 10XXX nie pamietam przkierowałem na 192.168.1.55 i [poprtmapa wywalilem..

Pamiętajcie że "wlepka / sposzczenia " musicie podać IP Zewnętrzne!!! ( u mnie 84.234.8.XX :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...