Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie kompa

Michal0009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam za tydzień prawdopodobnie będe miał komputer lub za dwa o specyfikacjach:

Procesor: Intel Pentium D 2.66 GHZ 2 rdzenie czyli razem 5.3 GHZ

Karta Graficzna: Nvidia 7600 GS

RAM: 1 GB

Miejsca ok. 150 GB na dyskach.

Teraz tak powiedzcie mi co mam zmienić na jakie itd wszystko dokładnie. Pamiętam ,że na nim spokojnie grałem w COD 2, COD 4,

lecz gdy teraz podrosłem zrozumiałem ,że np. 1 GB ramu to jest nic na dzisiejsze czasy.

Do świąt uzbieram ok. 400 zł

Proszę mi doradzić jaki ram kupić ile go (myślałem o 4 GB) ale nie rozumiem tego czy DDR2 czy DDR3.

Karta i procek są jeszcze spoko moim zdaniem. Też się zastanawiałem nad kupnem 320 GB Pamięci SATA.

Dlatego napiszcie mi co i jak niżej, pozdrawiam.

Opublikowano

Ważny jest model zasilacza. Nie masz 5.3GHz!!! Masz 2x po 2.66. Tego się nie mnoży. Podaj maksymalny budżet. Być może nie warto wkładać już w ten sprzęt, gdyż jest on oparty na wymarłej już podstawce LGA775.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

masz średni pc na dzisiejsze czasy ja mam gorszego od cb i jakoś daję radę :)

tylko ten ram , dorzuć jeszcze 3 Gb i git będzie

Opublikowano

Najlepszym wyborem będzie kupno czegoś nowego , dlaczego? Dlatego , że nie opłaca się pakować w coś co i tak nie dorówna nowemu komputerowi za np.1500 zł .

Polecam zbierać pieniądze aż osiągniesz porządniejszą sumę oraz trochę się lepiej uczyć i nawet po prosić rodziców o jakieś dofinansowanie .

Opublikowano

Taką normalny zestaw do gier używany wyrwiesz za 900zł , a ten obecny sprzedasz za 100-200zł

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Nie przesadzajmy :) O ile wiem licząc 2.66 GHZ to w 1 rdzeniu by było 5.3 GHZ ale ,ze są 2 to sięrozdziela na połowe.

A tutaj nie przeginaj ,że 100-200 zł bo o ile wiem za 300 zł ciężko kupić komputer żeby Cs 1.6 chodził :)

Wole włożyć troszke w niego i kupić nowy za rok. Chce sobie na nim zagrać w CSS, Simsy 3, need for speedy myślę ,że spokojnie pociągnie takie gry jak COD 4 chodził znakomicie. Dlatego postanowiłem RAMU dokupić a jeżeli będzie trzeba to przenośny dysk aby wsadzić właśnie jakieś gry a nie obciążały pamięciowo komputera.

Opublikowano

Podaj bynajmniej model płyty głównej by zobaczyć ile ramu płyta obsłuży. Zasilacz także by się przydał..

Największy błąd jest w tedy kiedy mnożysz rdzeń przez ilość mocy obliczeniowej (GHZ).

Max budżet 400zł? Dozbieraj do 1k zł, i używanego coś kupisz.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...