Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błąd w konsoli serwera.

A&B

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Witam wszystkich od wczoraj mam pewien problem z serwerem wyskakuje mi błąd po chwili grania i wyłacza serwer.

Gdy uruchamiam go ponownie po kilku minutach grania znów to samo i wyskakuje taki napis:" Internal exception: java.netSocketTimeoutException: Read timed out "

Gdy chce ponownie wejść na serwer wyskakuje taki napis: Internal exception: java.net.SocketException: Software caused connection abort: recv failed

Coś słyszałem o słabym sprzęcie ale wcześniej nie miałem takich problemów.

Oto lista modów które mam wgrane:

Timber

BiblioCraft

More Stackables

Liste pluginów podam na zżucie.Zamieszczam też zdięcia konsoli po błedzie.

post-1049964-0-95743200-1385299136_thumb.png

post-1049964-0-93053500-1385299175_thumb.png

post-1049964-0-94289100-1385299181_thumb.png

Opublikowano

Hmm tak sie zastanawiam nolagg czeto robi bledy wywal go i sproboj jeszcze raz a jesli nie pomoze to zreinstaluj serwer (zrob odnowa)

pozdrawiam.

" Pamiętaj mimo wszystko dąż do spełnienia marzeń.

Trzymaj się mocno, mimo tylu ciężkich wydarzeń.

Życie nie jest takie proste, pamiętaj masz je jedno,

Dawaj z siebie wszystko na 100% to jest sedno ,,

Rekrut
Opublikowano

eh nic wciąż to samo :/

na starym serwie były blędy np. na pustyni na powierzchni były zasypane pisakiem lochy lub budowle

bez pluginu nolagg było to samo

A tak się zastanawiam mam zainstalowane na serwie nolagg i clearlag czy to nie za dużo? może powinien być tylko jeden ?

Opublikowano

a Bukkit serwer normalnie ci Hula?

Rekrut
Opublikowano

hmmm może i tak zrobie jeszcze z bukkitem nie próbowałem

ale by go zrobić potrzebny jest serwer z strony minecrafta a tam jest tylko 1.7.2 a ja chce na 1.6.2 poradzicie coś??

Opublikowano

hmmm może i tak zrobie jeszcze z bukkitem nie próbowałem

ale by go zrobić potrzebny jest serwer z strony minecrafta a tam jest tylko 1.7.2 a ja chce na 1.6.2 poradzicie coś??

Od kiedy bukkita pobiera się z oficjalnej strony mc?

@top: ile masz RAM na maszynie/hostingu?

Opublikowano

Wlasnie, kolega up ma racje... bukkita sie nie pobiera z officialnej strony minecraft..

pobierasz go z internetu sproboj na bukkicie myśle ze ten silnik na ktorym masz wlasnie serwer ma jakies bugi :)

powodzenia, pozdrawiam.

Rekrut
Opublikowano

Nie o to mi chodziło że bukkit pobiera sie z strony mc tylko serwer mniejsza o to...

wczoraj wieczorem wszystko obczaiłem i postawiłem serwer bukkit 1.6.2 lecz mam teraz do Was pytanie czy jest możliwość wgrania forga do serwera bukkit tak by można było grać nie tylko z pluginami ale też z modami?? Szukałem jakiegoś poradnika lecz wszystkie opierają się na silniku MCPC Plus :-/ Zależy mi by był 1.6.2

Miałem serwer MCPC 1.6.4 nawet bez bugów lecz nie działały mi na nim wszystkie mody.

Rekrut
Opublikowano

Pokaż mi plik, który wskazuje ten błąd.

This is crash report [...]

i po tym jest ścieżka do tego pliku .txt

Daj go w code, zaraz się dowiemy o co chodzi :)

Teraz wolał bym się dowiedzieć czy jest możliwość wgrania forga do serwera bukkit tak by można było grać nie tylko z pluginami ale też z modami?? Szukałem jakiegoś poradnika lecz wszystkie opierają się na silniku MCPC Plus a jak wiecie niezbyt jest stabilny na moim sprzęcie :-/ Zależy mi by był 1.6.2

Jeśli jest taka możliwość może na bukkicie nie będzie takiego crashu :)

Rekrut
Opublikowano

hmmm ciekawe jeszcze o nim nie słyszałem O-o ciekawy zmniejsza zapotrzebowanie na ramy i jest bardziej stabilny od bukkita super poczytam jeszcze ale wciaż nie dostałem odpowiedzi na pytanie czy jest możliwość wgrania forga do serwera bukkit tak by można było grać nie tylko z pluginami ale też z modami?? Szukałem jakiegoś poradnika lecz wszystkie opierają się na silniku MCPC Plus a jak wiecie niezbyt jest stabilny na moim sprzęcie :-/ Zależy mi by był 1.6.2

Jeśli jest taka możliwość może na bukkicie nie będzie takiego crashu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...