Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z przenośnym twardzielem.

Snazzlie.

Pytanie

Opublikowano

Siemaneczko, ;3 Mam problem z twardym dyskiem... Podaje wam model i zaraz opiszę problem MODEL: Iomega 31887300

Problem:

- Komputer go nie widzi :O ? (ŻADEN) Mam 3 kompy w domu i żaden nie jest w stanie go rozpoznać.

- w Panelu, Zarzadzanie kompem, Zarzadzanie dyskami jest lecz nie moge zmienić nazwy jego i przez to się w cale nie nazywa i nie rozpoznaje prawdopodobnie.

Czyli tu moje pytanie: JAK ZROBIĆ ABY BYŁ ROZPOZNAWALNY ? Ja posiadam WIN 8

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie dekoder porobil swije partycje, musisz usunac wszystkie partycje z dysku i zalozyc jedna duza. Oczywiscie w momencie podpiecia pod dekoder straciles wszystkie dane na dysku.

Dzieki za jedną odpowiedz prawidłową ; ) A masz może poradnik jak zrobić te swoje partycje od nowa ?? Byłbym bardzo wdzięczny

Dobra. Poradzilem sobie ; ) Dzięki Misiekantos. Lajki będą ; ) Dzięki jeszcze raz i temat do zamknięcia ;P

Wszedłem w start --> Uruchom ----> wpisałem diskmgmt.msc i tam zrobiłem nowa partycje ;) Oczywiście starą usunąłem ;)

1387475061-U885056.png

Opublikowano

Wyjmij dysk z obudowy i zobacz czy ruszy bezposrednio podlaczony do plyty glownej, jak tak to zobacz czy obudowa (kontroler) nie jest walniety (podlacz inny sprawny dysk).

Coś może ogarnę. Dodam też że dysk działał na kompie bez problemu. Lecz tata podpiął go pod Cyfre+ i od tamtego czasu nie działa.

Bleh. Twardy działa lecz komp go nie rozpoznaje.

1387475061-U885056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...