Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wirus SATALITY pytanie

pafuf123

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem z wirusem satality i chce zrobic formata ale mam pytania :

1.Czy format pendriv;ów na zarazonym komputerze usunie wirusa z niego ? czy odrazu po formacie znowu wejdzie na pendriva ?

2.Czy mogę zostawić zdjęcia i muzyki ? ewentualnie filmy ?

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sformatowalem pendrive na czystym kompie wrzucilem tylko muzyki po podlączeniu pendriva znowu sie wbil !!!!!!! nie moge wytlumaczyc bratu ze ma olac te muzyki bo ma ich duzo i duzo je sciagal a nie chce ich stracic jest jakis sposob na leczenie pendriva z virusa ?

Opublikowano

A filmy mógł bym zostawic ? bo mam ich duzo i nie chce ich stracic i kolejne pytanie :

1. Czy jak nagram muzyki na plyte i wloze do napedu i wczyta i odpale muzyki to wirus wejdzie ?

2. Czy jak zrobie formata na czystym kompie i wrzuce muzykę przez komputer zarazony to wirus wejdzie ?

Opublikowano

nie podałeś całego loga. brakuje listy procesów, driver'y i kilka innych rzeczy. skopiuj go dokładnie i wklej jeszcze raz jeśli możesz. dobra xD podaj mi plik OTL.txt a nie extras.txt :P

może powiem ci @up jak działa salitykiller. on nie leczy zarażonych plików tylko usuwa wirusa wraz z plikiem. najwidoczniej infekcja była tak duża że dotarła do plików systemowych i sality killer pousuwał ci te pliki. jedyne rozwiązanie to format.

Opublikowano

Skonczyl niby wszystko usunał ale nadal nie moge pobierac ani robic niektorych rzeczy

Dlatego, ze zarazone pliki .exe zostaly usuniete badz naprawione

Przeinstaluj przegladarke, zobacz ktore programy dzialaja nieprawidlowo i tez je przeinstaluj

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Wyczysc temp, (start>uruchom>%temp%) bo tam siedzi, niestety format jest nieunikniony, najlepiej jakbys wyjal dysk z komputera i podlaczyl do innego komputera i z poziomu innego systemu przeskanowal caly dysk salitykillerem, wtedy on usunie wszystko to co jest zarazone i bedziesz mogl potem zainstalowac sobie czysty system i dobrego antywirusa zewby od razu usuwal sality ktore chce sie dostac np. z pendrive.

Opublikowano

z wirusem sality ;)

ad1. najlepiej jakbyś zformatował na czystym kompie (tylko nie otwieraj go!)

ad2. najlepiej jakbyś wszystko wyjebał. chociaż zdjęcia i muzykę można by zostawić. (nie zostawiaj plików *.exe *.dll *.rar !)

ew. jak nie chcesz robić formata to napisz ;)

Opublikowano

Niecodzienny po tym twoim satality killerze dysk c mi sie nie odpala !!!!! wyskakuje okienko z raportem !!!

Dnalo juz sie skanuje zara dam logi

TUtaj jeszcze z wklej.org

@EDIT :

http://wklej.org/id/1189033/

tutaj jest

To jest program z glownej strony Kasperskiego ;]

Podejrzewam, ze masz zainstalowany system na dysku C, a pliki systemowe .exe zostaly zarazone i daltego zostaly usuniete, poniewaz bylo to konieczne, bo nie mogl tego wyleczyc ;>

Do zwalczania wirusa sality jest to najlepszy darmowy program. Nie ma lepszego ;>

Najwidoczniej wirus sality dostal sie do plikow systemowych i daltego nie moze odpalic systemu.

P.S Freshmaker odszedl z forum i nikt nie przeanalizuje Ci logow otl jak on, poniewaz nie sa tak zaawansowani w hardwere. Ci ktorzy probuja sie z tym zapoznac pomoga ci po czesci.

Wiec nie gadaj, ze to moja wina, poniewaz salitykiller kasperskiego uratowal mi nie raz system

1386175744-U112610.png
Opublikowano

filmy raczej tak.

ad1. może tak, może nie. wirusy polimorficzne przemieszczają się z każdego zakamarka dysku. więc jest 50% szans że wirus wejdzie na płytę.

ad2. najlepiej jakbyś nic nie zostawił.

Opublikowano

Nie chcial bym robic formata lecz juz robilem z 30 razy formata ale ciagle mi sie wpier przez pendriva chciał bym sie wyleczyc z niego i wszystkie moje pendrivy zeby juz mi sie nie wbił i mam kolejny problem bo komputer programami sie dlugo skanuje a ja mam braci i oni tez grają ...

Opublikowano

Sciagnij to ;]

http://support.kaspersky.com/downloads/utils/salitykiller.exe 

Odpalasz i czekasz az skonczy

P.S Nie musisz robic formata

1386175744-U112610.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...