Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[GH] Call of Duty Ghost problem directx.

ThoomsonXGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz zacząć od aktualizacji do niej sterowników oraz aktualizacji DirectX. :)

http://download.microsoft.com/download/1/7/1/1718CCC4-6315-4D8E-9543-8E28A4E18C4C/dxwebsetup.exe

Jeśli to nie pomoże to możesz spróbować wykorzystać pozostałe rady z tej Pomocy Ogólnej. :)

nie no lukne i napisze czy naprawiło czy nie ...

Nic nie dało znowu ten sam błąd

Proszę o pomoc ....

Opublikowano

karte graficzną mam z tego roku

geeforce engt220 i każda gjerka hulała mi bez problemu

Twoja karata nie wspiera DirectX 11, więc nie mów bzdur. :)

Możesz spróbować tego sposobu:

1. Ściągamy i instalujemy ten plik http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/desktop/hh852363.aspx

2. Po instalacji wchodzimy w C:\Windows\System32 i odpalamy plik dxcpl.exe

3. W oknie, które się pojawi klikamy w "Edit list" i wybieramy ścieżkę do pliku uruchamiającego grę"C:\...\iw6sp64_ship.exe"

4. W device settings (na dole) ustawiamy "Feature level limit" na 11_0 lub 11_1 i zaznaczmy opcje "Force WRAP"

5. Po zatwierdzeniu spokojnie można uruchomić grę na DX10

Ale rozgrywka nie będzie super płynna. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Twoja karata nie wspiera DirectX 11, więc nie mów bzdur. :)

Możesz spróbować tego sposobu:

Ale rozgrywka nie będzie super płynna. :)

Dobrze mówisz kolega miał podomny błąd radze sprubować ^^ a co do rozqrywki bedzie taka sobie ale też zależy od procka i ramu

Opublikowano

własnie ten sposub już znam i prubowałem go wcale nie chce pujść

ale ja nie rozumiem ty masz orginalną czy pobraną bo niby masz wszystko ładnie pięknie a nie chodzi przeczytaj co gostek pisał 1. Ściągamy i instalujemy ten plik http://msdn.microsof...p/hh852363.aspx

3. W oknie, które się pojawi klikamy w "Edit list" i wybieramy ścieżkę do pliku uruchamiającego grę"C:\...\iw6sp64_ship.exe"

4. W device settings (na dole) ustawiamy "Feature level limit" na 11_0 lub 11_1 i zaznaczmy opcje "Force WRAP"

5. Po zatwierdzeniu spokojnie można uruchomić grę na DX10 masz wszystko zrobic tak jak gostek pisze nie tylko zajnstalować

Ty poprostu nie robisz tego co moderator ci karze konec i .

Opublikowano

ale ja nie rozumiem ty masz orginalną czy pobraną bo niby masz wszystko ładnie pięknie a nie chodzi przeczytaj co gostek pisał 1. Ściągamy i instalujemy ten plik http://msdn.microsof...p/hh852363.aspx

5. Po zatwierdzeniu spokojnie można uruchomić grę na DX10 masz wszystko zrobic tak jak gostek pisze nie tylko zajnstalować

Ty poprostu nie robisz tego co moderator ci karze konec i .

mam pobraną wersję i zrobiłem tak jak na ins. i nie pomogło

Opublikowano

no to nwm jakbyście mogli prosił bym o podpowiedzi z kwestją uruchomienia

To polecam zmienić karte na geforce gt610 ma lepsze tektowanie i lepsze obsługuie DirectX pozatym myślisz ze kupiłeś tylko karte i jesteś boss na komp do gier trzeba wydać 8,5tys to radze kupić ci lekiej gt610 lub gtx560

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

hey mam nadziejie że ktoś to przeczyta bo kupiłem sobie dziś grę cod ghosts i mi nie działa wcześniej miałem cracka i wiedziałem co mam zrobić ale że przed kupnem mi się pc spierpzyl to muśiałem płyte główną wymienic i cooler i obudowe jak już to już i nowy system wcześniej miałem orginalny system windows a tera nie choć ten sam i problem jest taki że nie mam dxpl.exe ani żadnych takich a chciał bym uruchomić tą grę prosze o pomoc

Opublikowano

hey mam nadziejie że ktoś to przeczyta bo kupiłem sobie dziś grę cod ghosts i mi nie działa wcześniej miałem cracka i wiedziałem co mam zrobić ale że przed kupnem mi się pc spierpzyl to muśiałem płyte główną wymienic i cooler i obudowe jak już to już i nowy system wcześniej miałem orginalny system windows a tera nie choć ten sam i problem jest taki że nie mam dxpl.exe ani żadnych takich a chciał bym uruchomić tą grę prosze o pomoc

Napisz jeszcze raz bo trochę nie rozumiem..

Jaką masz kartę graficzną?

Spróbuj pobrać to:

http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/desktop/hh852363.aspx

I postępować według instrukcji:

1. Po instalacji wchodzimy w C:\Windows\System32 i odpalamy plik dxcpl.exe 
2. W oknie, które się pojawi klikamy w "Edit list" i wybieramy ścieżkę do pliku uruchamiającego grę "C:\...\iw6sp64_ship.exe" 
3. W device settings (na dole) ustawiamy "Feature level limit" na 11_0 lub 11_1 i zaznaczmy opcje "Force WRAP" 
4. Po zatwierdzeniu spokojnie można uruchomić grę na DX10 

3t6EGVz.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Reinstaluj grę. Wybierz najniższe parametry przy włączaniu, albo wyłącz "explorer.exe". Spróbuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...