Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

przegrzewanie procesora

Jebudumadafaka

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam problem z procesor , otóż podczas grania w gry procesor mi się potężnie przegrzewa . Temperatura osiąga 85-105 stopni celcjusza , przez to komputer sam się wyłącza bądź zawiesza . Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić?

Mój procesor to AMD Athlon II X4 635 Processor 2,90 GHz

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyczysc wiatraki i radiator. Jesli ma juz z 3 lata to wymien paste.

Glownym winowajca jest sam Processor.
AMD jest znany z tego ze mam lekko wieksze temperatur niz u konkurencji ale w tym watku to Buldozery sie mocno grzaly.
Co do Athlona to niewiem czemu ale jak juz to powinien grzac sie maks do 80° wiec albo masz za niskie napiecie w wiatraku i wolno se kreci albo masz tone kuzu a ewentuamnie moze byc juz stwardniala pasta.

Wyczysc wiatraki i radiator. Jesli ma juz z 3 lata to wymien paste.

Glownym winowajca jest sam Processor.
AMD jest znany z tego ze mam lekko wieksze temperatur niz u konkurencji ale w tym watku to Buldozery sie mocno grzaly.
Co do Athlona to niewiem czemu ale jak juz to powinien grzac sie maks do 80° wiec albo masz za niskie napiecie w wiatraku i wolno se kreci albo masz tone kuzu a ewentuamnie moze byc juz stwardniala pasta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...