Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak namówić rodziców do kupienia GTA V,lub innej fajenj strzelaniny?

miscle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Jak namówić rodziców do kupna GTA V?Mam nawet swoje pieniądze,wszyscy(prawie)moi koledzy w to grają!Mam nawet w podstawówce takiego kolege,co ma całą pólkę gier od 18+ lub 16+ sam widziałem,ma tam takie gry jak GTA lll,GTA SA,GTA lV,Saint Rows,Battlefield 3 itp.

A mi rodzice jedyną grę,co kupili mi od 16+ to Need for Speed The Run,kupili mi na boże narodzenie,gry od 18+nigdy mi nie kupili!

Nie rozumiem,czemu kupili mi NFS The Run,a tam jest krew,wybuchy,strzały,pamiętam odcinek drogi,na którym trzeba było uciekać przed wściekłymi wilkami(chyba był taki odcinek drogi,do końca nie pamiętam)!A już na początku Need for Speed The Run jest scena z krwią,gdzie ucieka się z samochodu w zgniatarce!A skoro kupili mi taką grę i to na BOŻE NARODZENIE,to czemu nie kupią mi np.GTA V czy chociażby lV?

Opublikowano

Skoro masz pieniądze, to raczej nie w tym rzecz. Powodów może być wiele, może po prostu jesteś za młody (i nie dorosłeś do rzeczy, zawartych w tej grze) lub po prostu się o Ciebie martwią. Ciężko będzie znaleźć rozwiązanie, gdy zbytnio się Ciebie nie zna. Każdy człowiek jest inny, czyli rodzice też, to, że rodzice twojego kolegi kupują mu takie gry, nie znaczy, że i twoi muszą. Najlepiej mieć kilka argumentów, dla czego mają Ci tą grę kupić? Np. marzysz o niej, masz pieniądze, które długo zbierałeś, będziesz się lepiej uczył itp.

Opublikowano

Ja to naprawdę mam problem,bo moja mama jest pedagogiem szkolnym,wiecie?

A te informacje,to mogę powiedzieć,że chodzę do piątej klasy podstawówki(mam 11 lat)

I mama kieruje się podczas kupowania mi gry tylko znaczkiem pegi,i obrazkiem,ale raczej nie podmienie karteczki z opakowania do GTA w sklepie na karteczkę np.z Sim City :)

I nie ma szans,że pojade do sklepu sam,i sobie kupie,bo mama się o mnie boi i samemu mnie nigdzie nie puszcza,może dam rade załapać się na sklep,gdzie będzie GTA podczas wycieczki szkolnej,jeśli tak się stanie to mam farta :)

A chyba nie będę kombinować,mówiąc coś typu:"Pamiętasz,jak mi puściłaś ten strasznie krwawy film o jezusie od 18 lat?To tak samo,jak byś mi kupiła GTA..."

Opublikowano

Ja to naprawdę mam problem,bo moja mama jest pedagogiem szkolnym,wiecie?

A te informacje,to mogę powiedzieć,że chodzę do piątej klasy podstawówki(mam 11 lat)

I mama kieruje się podczas kupowania mi gry tylko znaczkiem pegi,i obrazkiem,ale raczej nie podmienie karteczki z opakowania do GTA w sklepie na karteczkę np.z Sim City :)

I nie ma szans,że pojade do sklepu sam,i sobie kupie,bo mama się o mnie boi i samemu mnie nigdzie nie puszcza,może dam rade załapać się na sklep,gdzie będzie GTA podczas wycieczki szkolnej,jeśli tak się stanie to mam farta :)

A chyba nie będę kombinować,mówiąc coś typu:"Pamiętasz,jak mi puściłaś ten strasznie krwawy film o jezusie od 18 lat?To tak samo,jak byś mi kupiła GTA..."

Kupisz na wycieczce i co? Albo zabroni Ci grać, albo (o ile jest jakaś szansa) będziesz mógł zatrzymać.Nie porównuj filmu o Jezusie, z GTA V. Wątpię aby w tym pierwszym był ukazany seks, aż taka przemoc, sekty, prostytutki etc. Apropo są wycieczki szkolne do Empika etc. bo gdzieś musisz to kupić ? :P

Kup sobie paysafecard i kup na stronie klucz.

Łatwo mówić, ale rodzic może zacząć coś podejrzewać, że nagle znikło ok. 200 zł.

Opublikowano

Wszystko jest dla ludzi, nie rozumiem dlaczego twoi rodzice nie chcą ci tego kupić tym bardziej że masz swoje pieniądze. Powiedz im rodzicom że to nie wpłynie na twoje zachowanie i żeby się nie martwili bo nie ma o co. To tylko gra.

Main_flamethrower.jpg
Opublikowano

Skoro uzbierał już pieniądze to nie będzie musiał prosić rodziców na paysafecard. A jeśli autor pisze, że będzie mógł wydać te pieniądze na wycieczce szkolnej to z paysafecard też nie powinno być problemu.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

O matko, ale problemy tu macie ;P Mając chyba 6 lat tata kupił mi moje marzenie, czyli GTA antologia! I nie wyrosłem na psychopatę :D A co do @Top, to powiedz jakiemuś koledze, że dasz mu kasę i jak będzie w jakimś np. empiku to niech Ci kupi :)

Tedi-ZawszeSpoko.png

Opublikowano

Ja w wieku 5 i 8 lat ( wtedy już na swoim "komputerze" ) grywałem sobie w gta san andreas bez większych problemów. Teraz rodzice kupią mi każdą grę bo wiedzą, że i tak mam zryty łeb. Powiedz kuzynowi/wujkowi grającemu w gry komputerowe, że jak podwiezie cie do sklepu żebyś sobie za swoją kasę gta 5 kupił to dasz mu pograć. Wątpię, żeby się nie zgodził :D

21515.jpg

Opublikowano

ja mam 11 lat jakoś kupili mi gta 5 nie wiedzieli co to jest chociaż tata grał w poprzednie części potem jak zacząłem grać przy nim widział te misje tortury itp i zabral na około 2 tygodnie potem byłem przez cały czas jakis marudny nudziło mi się i męczyłem tate żeby coś ze mną porobił w końcu mi oddał ;D

Jeśli czytasz tę sygnaturę to uświadom sobie, że jeśli czytasz to z prawą reką na myszce oznacza to, że jeśli balon pęka to twoim starym pękło coś innego dlatego tak powstałeś. Jeśli to przeczytałeś wiesz już co zostawić pod moim komentarzem.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Pomysl? Moze twoj tata nie wydaje hajsu na gimbusy

albo poprostu widzial misje xD

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

Powinieneś uspokoić ich, że nie wpłynie to w żaden sposób na Twoje zachowanie, nie będziesz siedział całymi dniami przed konsolą i np. pomożesz mamie w sprzątaniu. To zwykle pomaga. Chyba.

Skoro milczenie jest złotem, a mowa srebrem... to chyba właśnie wzbogaciłem się o jedną sztabkę!

Opublikowano

Od małego gram w GTA,mam 17tke :) Jeszcze za czasów PSXa,nigdy mi rodzice nic nie mówili,i nic mi sie nie pojebało w głowie,dlatego też się dziwie,że niektórzy są tak pochłonięci grami że myślą już że to świat realny...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...