Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Blue Screen'y

Flubbed

Pytanie

Opublikowano
Witam, ostatnio doskwiera mi problem częstych blue screenów. Gdy odpalam jakąś mniej wymagającą gierkę typu League of Legends jest wszystko w porządku, ale gdy próbuję włączyć np chociażby F.E.A.R 2 czasem wyskakuje ostrzeżenie że systemowi brakuje pamięci i trzeba zamknąć jakiś program (Zawsze wskazuje grę którą aktualnie mam włączoną) Ale już coraz częściej zdarza się że wyskakuje blue screen i pisze na nim coś w stylu "driver irql not less or equal" i obok "igdkmd64.sys". Trochę szperałem w google i co do pierwszej części błędu słyszałem że może być coś nie tak z moim RAM'em. Zaś drugi błąd podobno odnosi się do sterowników Intel'a. Te błędy chyba zaczęły się po aktualizacji Windows'a do 8.1 lub to zwykły zbieg okoliczności. Wie ktoś jak to naprawić? Poważnie mogę mieć zepsuty RAM?

Nie wiem czy jest potrzebne, ale dla świętego spokoju podam parametry lapka:

Windows 8.1

Procesor: Intel Core I5-3210M

Pamięć RAM: 4GB

Karta Graficzna: GeForce GT610M

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrob jakims aparatem czy telefonem zdiecie ekranu podczas BlueScreena.

Faktycznie mozesz miec zepsuty RAM.

Jednym z mozliwych powodow moze byc zalanie i nie mowie tu o wiadrze wody tylko o kilku malutkich kropelkach.

Opublikowano

WilkuTM może mieć rację.

Ja radze jeszcze sprawdzić w " msconfig"( Windows+R," msconfig" ) czy może jakieś gówna ci się nie włączają przy starcie systemu i nie zaśmiecają RAM'u.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...