Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ktoś mi sprzedał zbanowane konto na allegro

artekq123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyżej. Kupiłem konto na euw, bo chciałem mieć tam konto także i grać rankedy. Konto jest zbanowane permanentnie.

Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Zgłosić niezgodność z tworem do allegro?

To coś da, zwrócą mi pieniądze, które zapłaciłem za konto?

Opublikowano

Jak wyżej. Kupiłem konto na euw, bo chciałem mieć tam konto także i grać rankedy. Konto jest zbanowane permanentnie.

Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Zgłosić niezgodność z tworem do allegro?

To coś da, zwrócą mi pieniądze, które zapłaciłem za konto?

Nic Ci nie zwrócą, konto zostało przekazane - działa, a to że jest zbanowane pernamentalnie to już twoja sprawa. Jedynie możesz zgłosić to niezgodność towaru. (nie zostało napisane, że konto zostało zbanowane)

8372383248.png
Opublikowano

Sprawdź dokładnie, może gdzieś w opisie aukcji było, że konto jest zbanowane na zawsze (mała czcionka, etc.)

Jeśli nic nie ma napisanego, możesz wystawić negatywa, i zgłosić niezgodność towaru, aczkolwiek pieniędzy Ci nie zwrócą.

279981407253602336505.png
Opublikowano

jeszcze ty możesz mieć problemy bo handel kontami jest nielegalny

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Dałem mu już negatywa. Przejrzałem aukcję, nigdzie nie jest napisane, że konto jest zbanowane. Gdzie mogę zgłosić do allegro niezgodność z przedmiotem?

I jak on mi też wystawi negatywa- oczywiście niesprawiedliwie- mogę coś zrobić, żeby go nie było, jak u niektórych są przekreślone negatywne komentarze.

Opublikowano

Dałem mu już negatywa. Przejrzałem aukcję, nigdzie nie jest napisane, że konto jest zbanowane. Gdzie mogę zgłosić do allegro niezgodność z przedmiotem?

I jak on mi też wystawi negatywa- oczywiście niesprawiedliwie- mogę coś zrobić, żeby go nie było, jak u niektórych są przekreślone negatywne komentarze.

Napisz do supportu,wejdź w allegro i w aukcji bodajże jest zgłoś problem,czy w opcjach Twojego konta i tam się skontaktuj(będzie kategoria itp.).

A i jeszcze napisz czy płaciłeś przez PayU ?

Opublikowano

Znalazłem jedynie coś takiego jak spory transakcyjne, ale mogę utworzyć spór dopiero jak minie tydzień- to jest to czy jakoś inaczej się zgłasza problem, jeśli inaczej proszę o wskazanie gdzie mogę to zrobić, bo nie mogę znaleźć opcji "zgłoś problem" jak kolega wyżej napisał.

Dodam też, że w opisie typ napisał dokładnie tak: "Konto nigdy nie było banowane lub ostrzegane".

Opublikowano

GÓWNO WIECIE więc wypierdalać niedouki. WSZYSTKO na allegro jest ubezpieczone. Będzie musiał oddać ci 100% kasy także spokojnie, na poczatku zgłoś to do allegro, oni powiedzą ci co zrobić. Wszystko ci odda więc nie musisz sie bac. Allegro potrzebuje tylko skanu papierka, że podałeś to na policje, i sami zciągną z niego kase, takze nie boj sie o nic, tylko sluchaj, co allegro ci powie.

A tak btw. co to bylo za konto, jakies duzo, malo warte? Ile za nie dales?

Opublikowano

Sam gówno wiesz... a przynajmniej nie przeczytałeś regulaminu allegro/PayU. W jednym i drugim jest napisane, że cyfrowe prawa posiadania (czy jak oni tam ujęli, ale chodzi o przedmioty, konta etc.) nie podlegają ubezpieczeniu. Na policje też nie może zgłosić, bo takie rzeczy może zrobić RIOT jako jego właściciel. W takich sprawach to czy odzyska kasę zależy tylko od dobrej woli sprzedającego.

Opublikowano

Kolega wyżej dobrze gada. Z tego co czytałem nie odzyskam pieniędzy, ale już nie chodzi o to tylko nie wiem gdzie na allegro jest opcja, żeby za przeproszeniem skurwysyna zbanowali/dali ostrzeżenie jak im napiszę. Także wie ktoś gdzie na allegro jest opcja do zgłaszania niezgodności z opisem towaru?

Opublikowano

WYSTAWIAJAC ODRAZU NEGATYWA POZEGNALES SIE Z PIENIEDZMI.

Pierw takie rzeczy dogaduje sie ze sprzedajacym bo moze ci podal hasla nie do tego konta czy cos lub ma inne konto ktore moglby dac ci w zamian. Jezeli gosciu ma duzo ocen na pewno chcialby zalatwic to polubownie.

Natomiast po wystawieniu negatywa ze tak powiem sp**** sprawe watpie ze uda ci sie cos oddzyskac ale zawsze mozesz zadzwonic do goscia. O dziwo czasem trafiaja sie bardzo uczciwi ludzie np. gdy ja kupilem gre wyslalem kase na podane dane. jednak te dane byly zle podane i pieniadze jakby przepadly. Gosciu mi wyslal gre mimo to ze nie dostal pieniedzy. Jednak potem przyszedl mi zwrot z banku i wyslalem ponownie na dobre dane"

WIerze w ciebie :) powodzenia w tej sprawie

u1lc.png
Opublikowano

Nie wystawiłem negatywa bezpodstawnie. Może zacznę od tego, że konto kupiłem przez przypadek, bo na stronce snajper ustawiłem cenę maksymalną 50 zł i 7 sekund przed końcem aukcji wygrałem aukcję 42 zł. A już wcześniej patrzyłem na tego typa i miał ze 2-3 negatywy, 2 od tego samego typka i 1 od kogoś tam ale wytłumaczył się przy tym komentarzu, lecz i tak zrezygnowałem z kupna przez te komentarze- bo wiedziałem, że takie kupowanie konta wiąże się z ryzykiem. Ale zapomniałem o tym snajperze i jak już tą aukcję wygrałem to zdecydowałem zaryzykować, może po prostu on trafiał na niewłaściwych ludzi i stąd tych kilka negatywów. Jednak się myliłem. Koleś chciał, żebym wysłał pieniądze bezpośrednio na nr. jaki mi podał a nie przez PayU, ale już było za późno jak mi ten numer podał bo zapłaciłem przez PayU. I w końcu dał mi te passy- zalogowałem się i komunikat, że konto zawieszone jest na zawsze. Więc napisałem mu maila- ale po tym mailu kontakt się urwał, a wcześniej odpisywał od razu. Także mam pewność, że to oszust i dlatego też, dałem negatywa. A teraz po prostu chciałbym, żeby jego konto zostało zawieszone, bo zapewne będzie dalej oszukiwał, ale nie wiem gdzie jest opcja na allegro do zgłoszenia niezgodności towaru z opisem.

Btw. Jestem na EUNE w diamond V i kupiłem te konto, żeby dojść wyżej na wescie, zobaczyć jaki będzie poziom gry i przede wszystkim kultury, bo na EUNE wiadomo jak jest. Jakby ktoś miał 30lvl na wescie na zbyciu to może mi podesłać, bo samemu bić odpada- czasochłonne i nudne :)

Opublikowano

Kupując cokolwiek na allegro robisz to na własną odpowiedzialność , tam mogą Cię oszukać i nic nie zrobisz... kasy nie odzyskasz , tamtemu pewnie też nic nie zrobią ...

wez zamknij ryja jak masz pisac cos na temat o ktorym uja wiesz. Zgłos to na allegro jako przedmiot niezgodny z opisem. Nie zaszkodzi sprobowac.

Opublikowano

W tym momencie nic nie sprzedaje, podawanie nazwy jest zbędne, nie kupicie nic od niego bo ma 5/6 negatywnych komentarzy od kupujących. Też bym nie kupił, gdyby nie ten snajper... Ale już zaryzykowałem (od początku był niemiły i jakbym nie zapłacił wystawiłby mi negatywa zapewne) niepotrzebnie mając nadzieję, że trafiał po prostu na takich kontrahentów i jest uczciwą osobą. No i wcześniej nie zobaczyłem że 4 negatywy ma od KUPUJĄCYCH. Stało się trudno, poczekam tydzień aż będę mógł spór założyć i mam nadzieję, że zablokują mu konto.

I gdyby ktoś czasem miał konto 30lvl na wescie na zbyciu, czy kolegi, który już nie gra czy cokolwiek chętnie przyjmę- wiem, że trochę takie żebranie konta... i nie chcę się nikomu narzucać tylko tak piszę przy okazji, bo czasem ktoś może będzie miał, a dla mnie mimo że zostałem oszukany nie czułbym się tak.

Wydaję mi się, że temat można zamknąć, bo chyba już wszystko wiem i nic więcej nie mogę zrobić w tej sprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...