Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM] Skrypty (Więcej w temacie) !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ;D !

Dobra chodzi Mi o to, że szukam lub na szybko by ktoś napisał żeby komenda była za opłatą w postaci itemu/lvl lub co jakiś czas.

+ Nether był otwarty między realnymi godzinami 18:00 do 22:00. Po tej godzinie lub przed tą, nie będzie można użyć komendy na wejście do netheru. Ale jesli ktoś już jest w netherze i nie wyszedł o żeby mógł wpisać komende i z niego wyjsc do poprzedniej lokacji.

+ Czy da się i jak da się o jak podpiąć UltimateClans pod strone ?

+ Tnt rozwala wode,lave,obsydian i jest wlączonę w wyznaczonych godzinach.

giphy.gif

Opublikowano

Co do realnego czasu :

Options:
#Opcje takie jak czas + zmiany nazw na polskie.
czas: 5
sekund: seconds
minut: minutes
godzin: hours
#Czynność wykonywana po ustalonych parametrach.
every {@czas} real {@godzin}:
      Broadcast "Wlasnie minelo {@czas} godzin od poprzedniej wiadomosci"

giphy.gif

Opublikowano

Nie da się stworzyć skryptu, który będzie obsługiwał realne godziny. Miejmy nadzieje że autor doda, to w kolejnej aktualizacji pluginu.

Da się. Istnieje zmienna now, która przechowuje realny czas maszyny na której stoi serwer w ustawionym(w konfiguracji pluginu Skript) przez nas formacie.

W konfiguracji pluginu Skript należy zmienić linijkę(117) date format: default na date format: HH:mm:ss, dzięki temu zmienna now będzie teraz przechowywała czas maszyny na, której stoi serwer w formacie gg:mm:ss (g-godziny, m-minuty, s-sekundy).

Przykładowy skrypt wykorzystujący tą opcję:

command /czas:
	trigger:
		"%now%" is "12:00:00"":
			send "&eJest srodek dnia!"
			stop
		send "&eAktualny czas: &7%now%" 

Innym wyjściem jest zastosowanie skryptu zegarka, który wyciąga czas z domyślnie ustawionej zmiennej now lub wymaga ręcznego ustawienia czasu komendą.

Skrypt taki znajduje się w tym temacie: http://www.mpcforum.pl/topic/1071458-dl-skrypty-autorstwa-piratajaskiniowego/

Opublikowano
on entering a portal:
         %now% is between 22:00:00 and 18:00:00
         cancel event
         send "Nether jest wlaczony tylko w godzinach miedzy 22:00 a 18:00"

Takie coś ?

giphy.gif

Opublikowano
on entering a portal:
         %now% is between 22:00:00 and 18:00:00
         cancel event
         send "Nether jest wlaczony tylko w godzinach miedzy 22:00 a 18:00"

Takie coś ?

Nie jestem pewien ale do wyrażenia between trzeba chyba skorzystać ze skryptu wyciągającego godzinę, minuty i sekundy do osobnych zmiennych jako liczby.

Skrypt taki znajduje się w tym temacie(wykorzystuje domyślny format zmiennej now): http://www.mpcforum.pl/topic/1071458-dl-skrypty-autorstwa-piratajaskiniowego/

Opublikowano

Nie jestem pewien ale do wyrażenia between trzeba chyba skorzystać ze skryptu wyciągającego godzinę, minuty i sekundy do osobnych zmiennych jako liczby.

Skrypt taki znajduje się w tym temacie(wykorzystuje domyślny format zmiennej now): http://www.mpcforum.pl/topic/1071458-dl-skrypty-autorstwa-piratajaskiniowego/

Wydaje Mi się że wystarczy zrobić takie coś :

Options :
#Tutaj dodać otwarcie/zamkniecie
otwarty: 22:00:00
zamkniety: 18:00:00
# I teraz to samo tylko z dostosowaniem.

on entering a portal:
         %now% is between {@zamkniety} and {@otwarty}
         cancel event
         send "Nether jest wlaczony tylko w godzinach miedzy 22:00 , a 18:00"

giphy.gif

Opublikowano

Wydaje Mi się że wystarczy zrobić takie coś :

Options :
#Tutaj dodać otwarcie/zamkniecie
otwarty: 22:00:00
zamkniety: 18:00:00
# I teraz to samo tylko z dostosowaniem.

on entering a portal:
         %now% is between {@zamkniety} and {@otwarty}
         cancel event
         send "Nether jest wlaczony tylko w godzinach miedzy 22:00 , a 18:00"

Niestety nie, sprawdziłem i nie da się zastosować wyrażenia between dla zmiennej now.

Aby uzyskać taki efekt trzeba skorzystać ze skryptu zapisującego dane z tej zmiennej do osobnych zmiennych. (np. skrypt, do którego podawałem wcześniej link)

Opublikowano

Niestety nie, sprawdziłem i nie da się zastosować wyrażenia between dla zmiennej now.

Aby uzyskać taki efekt trzeba skorzystać ze skryptu zapisującego dane z tej zmiennej do osobnych zmiennych. (np. skrypt, do którego podawałem wcześniej link)

Jesli wykorzystam tamten skrypt to dziala tak ? Sprawdzales?

giphy.gif

Opublikowano

Jesli wykorzystam tamten skrypt to dziala tak ? Sprawdzales?

Jak ostatnio się bawiłem zdarzeniem on entering a portal: to nie chciało mi działać jego anulowanie.

Można jednak wtedy z powodzeniem używać wyrażenia between.

Możesz zastosować wtedy np taki skrypt:

command /nether:
	trigger:
		{zegar.godziny} is between 18 and 19:
			teleport player to spawn of "world_nether"
			stop
		send "&eDo piekla mozna dostac sie tyko miedzy godzina &718:00 &ei &720:00&e."

Komenda /nether przenosi na spawn świata o nazwie world_nether tylko jeśli używa się jej między godziną 18:00:00 i 20:00:00 (a właściwie 19:59:59).

Opublikowano

Jak ostatnio się bawiłem zdarzeniem on entering a portal: to nie chciało mi działać jego anulowanie.

Można jednak wtedy z powodzeniem używać wyrażenia between.

Możesz zastosować wtedy np taki skrypt:

command /nether:
	trigger:
		{zegar.godziny} is between 18 and 19:
			teleport player to spawn of "world_nether"
			stop
		send "&eDo piekla mozna dostac sie tyko miedzy godzina &718:00 &ei &720:00&e."

Komenda /nether przenosi na spawn świata o nazwie world_nether tylko jeśli używa się jej między godziną 18:00:00 i 20:00:00 (a właściwie 19:59:59).

Dzięki dzięki zaraz to sprawdze, jak masz czas zaproś na skype : jajko.priv, to mi troszkę pomożesz.

Mam jeszcze jeden blad!

Podczas gdy mam event

on mine of stone:

nie wykrywa mi stone pisze ze nie jest to "item type" jak to rozwiazac?

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...