Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co teraz będzie lepsze ?

Koxin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam platynowy kilof i znalazłem enchanted sword. Mam zbroję z leadu. Co muszę wydobyć i gdzie, aby mieć lepsze wyposażenie niż obecne ? Nie grałem długo w terrarie i teraz wyszła ta nowa wersja i trochę się zmieniło, więc chciałbym się zapytać innych. Myślę że dobrze by było wykopać teraz meteoryt, ale jak się go przyzwać na ziemię ? Jeżeli to ważne to na świecie mam Crimson i nie pokanałem na razie żadnego bossa. Co najpierw opłaca się zabić ? Mam nadzieję że napiszecie mi parę porad co do gry. :)

Opublikowano

Najpierw zabij Eye of Cthulu,

jak przyjdzie Driada kup od niej proszek do niszczenia korupcji,

zejdź do Corruption pod ziemię i dostać się do Shadow Orbów za pomocą tego właśnie proszku.

Po zniszczeniu 3 przywołasz Eater of Worlds oraz będzie szansa na to, że spadnie meteoryt.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Jak pisałem wyżej mam Crimson, a nie Corruption.
A jak zniszczę 1 ten odpowednik shadow orbów to co się stanie ?

I jaki miecz i kilof teraz powinnienem posiadać ?

Opublikowano

Powinieneś sobie zrobić crimson pickaxe a zbroje z meteorytu i space gun ponieważ set meteorytowy daje ci bonus taki że space gun nie zabiera many i jest bardzo łatwy do zabicia brain of cuthulu odpowiednik eater of world.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...