Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Build na rikiego,bloodseekera,drow ranger i ursa

hwdp1236

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Mam pytanie czy ktos zna sprawdzony i dobry build pod postacie z tytulu postu ?

Ja zawsze robie tak

power treads--->yasha---->daedlus/butterfly->>>>mantastyle

Gra mi sie z takim buildem dobrze ale wole sprobowac cos nowego

HWDP For EVER ! <3

Legenda
Opublikowano

Riki

1) Power Treads'y--MoM-Basher-Bkb

2) PT-difu-vladek-motyl

BS

1) Pheas'y-radiance-sange and yasha

2) PT-BKB-MKB-Motyl

3) Pheas'y-Forcstaf-bkb-sange and yasha

Drow

1)PT-Lotar-kryty-manta

2)PT-kryty-bkb-motyl

Ursa

1)Pheasy-Vladek-Lotar-Basher-Heart

Są to gówniane postaci. Złożysz byle co i tak możesz mieć ładne staty. Najlepiej się gra alchemikiem/lifestelerem/gyro/luna, ale trzeba umieć już grać, a nawet nie tylko farmić...

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Ja kupuje tak : Power treads ( na zręczność ) > Yasha > Diffusal Blade > Kupuje Skull Bashera ( Wiem że dodaje siłe ale daje szanse na stuna :) ) > Dokupuje Sange > Na końcu butterfly.

Legenda
Opublikowano

Ja kupuje tak : Power treads ( na zręczność ) > Yasha > Diffusal Blade > Kupuje Skull Bashera ( Wiem że dodaje siłe ale daje szanse na stuna :) ) > Dokupuje Sange > Na końcu butterfly.

Trafisz na ogarnięty team i bez bkb gryziesz ziemie w 2sec

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Podam tutaj to, co napisałem kilka dni temu do innej osoby.

Jest coś takiego fajnego w Docie.. nie wiem czemu tak mało osób to zauważa. Podczas gry w lewym górnym roku masz otwartą książeczkę, klikasz to, przechodzisz dalej i masz listę buildów dla postaci w kolejności od najlepiej ocenianej. Wybierz sobie i w grze w proponowanych przedmiotach będziesz miał calutki schemat, polecam. Często nawet itemki mają dodatkowy opis przez autora - kiedy i jak używać, ano i jeszcze masz zaznaczony który skill po kolei brać, chociaż potem to lepiej samemu robić bo zależy od sytuacji w rozgrywce.

Opublikowano

Riki: Tranquille/PT zależnie od linii -> diffusal -> bkb/basher -> basher/bkb -> bf

Polecam. Bodajże tak gra(ł) najlepszy Riki na tym forum #matq i jest to jedyny słuszny build.

Drow: PT -> mom/hotd(jak umiesz) -> sb -> bkb/daed -> daed/bkb -> manta/hot/bf/satanic

Polecam. 58-12 w-l, z czego 3/4 w high/very high bracket, nie może się mylić.

Tak samo grał też ten gość od Medusy, ZSMJ, a on to jest klasa sama w sobie!

Na Ursę jest jedyny słuszny build, a jak słuchasz się kogoś, kto proponuje inny to wypierdol tę grę z dysku.

buty->vlad -> roshan (nie ma wymówki, kupujesz smoke i robisz) -> phase -> bkb/blink -> blink/bkb -> hot -> bf/rapier/hothot, whatever, bez znaczenia bo i tak pewnie już wygrałeś, a jesli do tego czasu nie dałeś rady to już prawdopodobnie nie wygrasz. SB ssie.

@Ljx

Rozpierdoliłeś teraz. Ursa i Drow to gówniane postaci, na które robisz co chcesz, ale LIFESTEALEREM już musisz umieć grać? Jaja sobie robisz z niego? Jeśli wciśnięcie dwóch klawiszy, Armleta i RMB to dla ciebie skill..

Gyro? Myślisz, że dlaczego długo był top pickiem na competitive i pubach, przez trudność? To jakby powiedzieć, że kontra na Ursę to Ring of health bo daje regen.

Luna? Press QR and forget? No, widzę to. Luną można grać jedną ręką. Jak nie teamfighty to Manta i przejebany push.

Alchemist? No, jak debile nim grają pod carry to jedyna trudność, którą widzę to last hitowanie. Brakuje argumentu o self stunie.

Ogólnie to nawet farmić nie trzeba umieć. LS idzie do jungli i robi, co chce. Na resztę szkoda mojej klawiatury, bo Luna, Gyro i Alche to typowi lane rozpierdalatorzy na pubach i jak nie farmisz creepów, to możesz farmić ludzi.

BTW. Nie kupujcie SnY. To jest item dla gówna z normal bracketu. Kupując Sange do Yashy (& odwrotnie) nie różnisz się niczym od Rosjan z Russia/Russia i Russian bracketa.

Opublikowano

ursa rosh w 3-6 minucie gry, wyfarmisz dobrze to Cie nikt nie zabije

bassilus -> vlad -> phase -> shadow blade -> heart -> heart -> abyssal

Po co dwa serca ursie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...