Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Linux]Odinstalowanie Win7

TheTanadu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie wiem czy w dobrym miejscu wpisuje. Chciałbym się spytać o to w jaki sposób mogę odinstalować WIN7. Mam Linuxa Ubuntu 12.04 i mi się miło korzysta tylko juz nie mam miejsca na dysku i chciałbym win7 odinstalować, w jaki sposób mogę to zrobić ?

2s6wxf4.png

Opublikowano

Wywal całą partycje ntfs

włóż płytę do napędu daj instalacja niestandardowa, jak bedzie prosił czy usunąć wszystko na dysku czy ręcznie to wybierz ręcznie, ukarzą sie wszystkie partycje dysku, wywal to co nie są od linux'a

1378331621-U719057.png

Opublikowano

a jeżeli nie posiadam płyty? a nie ściągam obrazów bo to piractwo

slyszalem ze z poziomu windowsa mozna tylko nie wiem jak

2s6wxf4.png

Opublikowano

Systemy oparte na jądrze linux'a można ściągać, to nie piractwo

|Jeżeli chcesz usunąć win7 to nie zrobisz tego z poziomu windows'a, nie da sie usunąć uruchomionego systemu

1378331621-U719057.png

Opublikowano

a to ja sorki, zle zrozumialem. Nie posiadam plytki Ubuntu ;/ a do sklepu to bym mogl dopiero w poniedzialek pojsc. a np. z poziomu startu systemu sie da ? :D ja szukam naprawde kazdego sposobu i jak najszybszego. bo wiem ze potem ta wolna przestrzen za pomoca easy US partition master "zgrac" na ktorym dysku jest LINUX. Tylko krok po kroku (jak malemu dziecku:D) trzeba wytlumaczyć.

2s6wxf4.png

Opublikowano

ehh pendrive -.- no to jutro zrobie, bo juz rodzice spia a ja zostawilem gdzies u nich w pokoju pena. no nic dzieki jutro wieczorem sie odezwe czy sie udalo czy nie :) dzieki za pomoc :D

2s6wxf4.png

Opublikowano

Myśl! Skoro masz linuxa to logiczne ze pod nim skasować katalogi Windows i wszystkie inne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Próbowałem to co napisałeś ale został ten czarny ekran do wybierania czy uruchomic win7 (ktory wyrzucilem) i linuxa
wzialem zainstalowalem linuxa raz jeszcze tym razem w stylu "zastap windows 7" no i mam :)

2s6wxf4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...