Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ranga po 12h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam otóż pytanie dotyczące rang, chce zrobić że po np. 12 h, zmieniało graczowi range. Np. NowyGracz, a po 12 h, StałyGracz, może mi ktoś powiedzieć jak coś takiego zrobić ?

704371448266406298964.png

Opublikowano

Nie wiem czy da rade azrankiem, jak i nie chodzi o to żeby dany członek administracji dawał, tylko automatycznie po 12 h od wejścia na serwer dawało, jeżeli istnieje możliwość wykonania tego azrankiem, proszę mi powiedzieć jak to zrobić.

704371448266406298964.png

Opublikowano

Z tego co wiem, nie ma pluginu na takie coś.. chyba można zrobić takie coś AZRank, ale nie jestem do końca pewien.. Napisz skrypt... to nie jest czasochłonne...

(A zwłaszcza z poradnikiem :3)

Polecam obejrzeć całą serie.

//EDIT

Napisałem to wcześniej... Więc nie wiedziałem.

sygnatura.png

Opublikowano

można napisać prosty skrypt w pluginie Skript :)

Mniej więcej takie cuś:

on first join:

message "&7Witaj, jestes nowym graczem. Zyczymy milej gry :)"

wait (ilość czasu w sekundach)

execute console command "komenda na zmiane rangi, np. pex user %player% group set Gracz"

Po Polsku:

przy pierwszym dołączeniu skrypt wyśle wiadomość. po określonym czasie wykona komendę.

Nie testowane, jak nie działa napisz na PW ;)

=

Opublikowano

Ale jak gracz wyjdzie, to przerwie się odliczanie, będzie tak też podczas restartu lub rl serwera.
Jest trochę już takich pluginów, sam jestem w stanie taki napisać :)
Wieczorem, jak nie znajdziesz, to napisze taki i wstawię tu.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Nie znalazłem pluginu takowego ale możesz napisać jeśli umiesz choć w części Javę ;D Jakbyś miał problemy z tym to pisz na priv :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...