Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komuter

TheFoQuSsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ._.

Zbliżają się święta i bardzo chciałbym wymienić obecnego laptopa na coś porządniejszego za 5000zł :D Uzbierałem 1500zł + sprzedam obecnego laptopa (koło 300zł) + stypendium (160zł), czyli do świąt będę miał ok. 2000zł. Pozostają 3000zł, ale rodzice nie chcą się zgodzić nawet, żeby go kupić na raty ;( macie jakiś pomysł? Myślełem, żeby z czasem oddawać te 3000zł, ale mama nawet nie chce o tym rozmawiać :/

Opublikowano

Mam rewelacyjny pomysł:

Kup komputer stacjonarny. Może być?

Bo za 3000zł to tylko Lenovo y580.

Dlaczego piszesz , że za 5000zł jak masz tylko 3000zł? Napisz 5000zł dopiero jak namówisz rodziców.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

up Z tym to chyba do pogaduszek, ale to zależy jakich masz rodziców. Musisz wyczuć odpowiednią chwilę i szybko zacząć wymieniać argumenty za lepszym komputerem (wiadomo, że pewnie chodzi o gry, ale może uda Ci się ich przekonać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Możesz poprosić mamę o 1000-2000zł i 3000zł =Battlefield 4 na wysokich, 4000zł=ultra.

Za 3k, góra 3,5 pogra na ultra.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Bo już jest konwersacja to i ja coś dodam.

Moge się na 100% założyć że chodzi tu za pewne o nagrywanie live'uf na twitcha albo na yt.

Ale ludzie zapominają że do tego trzeba mieć umiejętności to nie takie hop siup jak sie wydaje.

Thefoq.. ile ty masz lat? Musisz zrozumieć że rodzice mają ważniejsze wydatki np. ubrać cb, bądź dać Ci coś do jedzenia.

Ja bym polecał pogadać z nimi na tygodniówkami. Zrób to co ja :). suma sumą się uzbiera a jak będziesz cierpliwy to za pewno się doczekasz.

Ja mogę już zamówić swojego pc ale nie chce bo wiem że na pewno odwróci on moją uwage od nauki. Dla tego też zrezygnowałem do wakacji z pc i potem dopiero kupie. Radze uzbroić się w cierpliwość i zbierać.

Tak na prawde nie musisz grac na ultra. A może kupisz coś z używanych części ? Zauważyłem że niekiedy używane nie znaczy gorsze od nówki.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...