Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gigabyte vs MSI

PowerDayTech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie. Mam zasilacz Corsair VS 450 oraz kartę MSI. Słyszałem że R9 270X potrzebują minimum 500 wat (nie wiem czy prawda :P) i czy dobrze wybrałem ten zasilacz?

Opublikowano

Bzdury, twój corsair styknie na z zapasem ;)

Dobra dzięki ;). Składałem sobie sam komputer i chcę jeszcze się zapytać czy wybrałem dobre podzespoły (myślę że tak bo komputer jest wydajny). CPU : i5 3350p

MOBO : MSI B75MA-E33

RAM : Kingston HyperX Black 1600 MHz 4 GB

HDD : WD Caviar Blue 500 GB

PSU : Corsair VS 450 Wat

CASE : Zalman Z3 PLUS

No i GPU : MSI Radeon R9 270X

Opublikowano

Nie jest zły ale ale ale.

Z racji takiej że jest to z3 plus to załadował bym tam tego kolosa od gigabyte.

Kłóciłem sie że jest lepszy i wygrałem :P. Chociaż nie zawsze ale przeważnie lepiej chłodzi.

Różnica może być w oddziale 1-5-6 stopni.

Tylko płacisz za to dość surowo m.in. 'głośnością' te 3x wentyle ładnie dają jak są na 100% :P.

Powyżej 70% są dopiero słyszalne przy zamkniętej budzie. Ale osobiście jeśli buda nie jest przewiewna polecam ją otworzyć.

Tak wgl, ciekaw jestem czy rozkręcenie budy będzie miało jakieś duże znaczenie na wytrzymałość.

Np. chce domontować dodatkowe 3-4 wentyle naokoło i rozkręcę wiertarka dziury na śrubeczki, to buda straci wytrzymałość? (o gwarancje sie nie boje :P)

graphic.png
Opublikowano

Nie jest zły ale ale ale.

Z racji takiej że jest to z3 plus to załadował bym tam tego kolosa od gigabyte.

Kłóciłem sie że jest lepszy i wygrałem :P. Chociaż nie zawsze ale przeważnie lepiej chłodzi.

Różnica może być w oddziale 1-5-6 stopni.

Tylko płacisz za to dość surowo m.in. 'głośnością' te 3x wentyle ładnie dają jak są na 100% :P.

Powyżej 70% są dopiero słyszalne przy zamkniętej budzie. Ale osobiście jeśli buda nie jest przewiewna polecam ją otworzyć.

Tak wgl, ciekaw jestem czy rozkręcenie budy będzie miało jakieś duże znaczenie na wytrzymałość.

Np. chce domontować dodatkowe 3-4 wentyle naokoło i rozkręcę wiertarka dziury na śrubeczki, to buda straci wytrzymałość? (o gwarancje sie nie boje :P)

Hmm... W sumie to nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Aczkolwiek myślę że nie. Chyba że te dziurki wykręcisz w całej obudowie xD.

Opublikowano

Trochę straci konstrukcja na stabilności, a kartę bym wziął jednak od MSI, ale jak tam chcesz, MSI jest cichsze i ładniej się prezentuje, różnice są niewielkie, weź po prostu to co Ci bardziej pasuje, lub jest tańsze.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Trochę straci konstrukcja na stabilności, a kartę bym wziął jednak od MSI, ale jak tam chcesz, MSI jest cichsze i ładniej się prezentuje, różnice są niewielkie, weź po prostu to co Ci bardziej pasuje, lub jest tańsze.

Ale ja się tylko pytam która lepsza. Bo sam komputer już mam z MSI

Opublikowano

Jak masz komp z MSi De faq?

Powiem tak te 2 chłodzenia są bardzo dobre. Nad msi dominuje cisza a nad gigabyte temperatura. Ale tak szczerze to są 1-6 stopni różnicy więc jeśli wolisz mieć cisze bo wiesz że buda będzie otwarta to bierz MSI. Jeśli jednak buda będzie zamknięta to polecam się zastanowic nad gigabyte.

To wszystko zależy od upodobania, bo niektórzy wolą mieć całą bude wypchaną jak największymi częściami z kosmosu (w sensie że duże rozmiary maja coolery, a do tego ja się zaliczam ;D) albo cisze i spokój z małymi coolerami :)

graphic.png
Opublikowano

Jak masz komp z MSi De faq?

Powiem tak te 2 chłodzenia są bardzo dobre. Nad msi dominuje cisza a nad gigabyte temperatura. Ale tak szczerze to są 1-6 stopni różnicy więc jeśli wolisz mieć cisze bo wiesz że buda będzie otwarta to bierz MSI. Jeśli jednak buda będzie zamknięta to polecam się zastanowic nad gigabyte.

To wszystko zależy od upodobania, bo niektórzy wolą mieć całą bude wypchaną jak największymi częściami z kosmosu (w sensie że duże rozmiary maja coolery, a do tego ja się zaliczam ;D) albo cisze i spokój z małymi coolerami :)

Komputer z kartą MSI xD. Co do karty to rzeczywiście jest cicha. Obudowę mam zamkniętą i stoi dosyć daleko ode mnie tak więc chyba Gigabyte byłby lepszym wyborem. Ale mam już to MSI ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...