Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C# - Trainer oraz Cheat engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów zainteresowałem się Cheat engine hackowalem sobie różne gry ale miałem chęć napisać trainera więc dlatego ten temat, chciałem go napisać w języku C# dokładnie chodzi mi oto żeby ktoś mi w nim pomógł, mało się znam na tym języku. Jest ktoś chętny udostępnić mi kod dokładniej moze napisze: klikam w button odczytuje mi proces adres z CE następnie dodaje +10 np po kliknięciu score+10 oraz odejmuje, zamrażać mi adres , zmienia wartość , oraz daje speedhacka w CE 1.0 to jest normalny np bieg 5.0 to już przyspieszono trochę się napisałem man nadzieję że ktoś by mógł mi pomóc.

65135238787935115850.gif

Opublikowano
mało się znam na tym języku. Jest ktoś chętny udostępnić mi kod dokładniej moze napisze: klikam w button odczytuje mi proces adres z CE następnie dodaje +10 np po kliknięciu score+10 oraz odejmuje, zamrażać mi adres , zmienia wartość , oraz daje speedhacka w CE 1.0 to jest normalny np bieg 5.0 to już przyspieszono trochę się napisałem man nadzieję że ktoś by mógł mi pomóc.

Witaj, co do nauki i gotowego kodu niestety ci nie pomogę bo to już musisz sam ogarnąć, co do twojego przykładu to musisz:

Znaleść sobie handle(uchwyt okna) z procesów w windowsie, następnie poprzez funkcje readmemory odczytujesz pamięć pod danym adresem i wciągasz ją do zmiennej.

Następnie przyda się funkcja MemoryWrite którą nadpiszemy naszą pamieć, tutaj także jako parametr podajemy uchwyt okna wcześniej odczytany i nadpisujemy nasz adres nową wartością na której nam zależy.

Nie musisz używać MemoryRead ale wtedy nie będziesz wiedział ile wynosi twoja obecna wartość zmiennej, którą chcesz zmienić/odczytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...