Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zgubiłem telefon bez karty sim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chociaż że zdarzyło się to 3 miesiące temu odzyskałem nadzieje na odnalezienie telefonu. Dziś w gimbazie (Tak chodzę do 3 gimbazy..) Przyszedł do nas policjant i gadał o takich duperelach co dobre a co złe.. Ale gadał też o komórce że gdy się ją zgubi to można zadzwonić po policje nie ważne czy komórka wyłączona czy nie czy tez jest zepsuta czy jest albo niema w niej karty sim mówił że każda komórka ma swój specjalny KOD można go podać policjantowi a on powie gdzie może znajdować się komórka teraz moja historia:

3 miesiące wcześniej....

Była to Motorola Defy Mini + grałem sobie w modern combat sandstorm aż tu nagle w komórce mi coś chyba się zepsuło coś z szybką chyba bo taki dziwny ekran był no nic wyłączyłem komórke dałem do serwisu i okazało się że 150zł na wymianę wyświetlacza no nic tyle kasy nie mam a więc zabrałem ją do domu i odłożyłem do pudełka miesiąc później siostra chyba bawiła się tą motorolą i wrzuciłą mi do torby po czym zauważyłęm to dopiero w szkole że mam w torbie komórke dalej nie pamiętam czy przyniosłem ją do domu czy też nie.. Na nast. dzień pamiętam tylko tyle że chciałem pokazać koledze tą motorole ale jej nie było :/. To jest ta moja historia. Dodam że nie było w niej karty sim ani karty pamięci. I do tego czasu jej nie znalazłęm szukałęm w sekretariacie w szatni nigdzie jej nie było cały dom przeszukałem też nie. I akurat dziś przyszedł do nas policjant i powiedział nam że można odnaleźć komórke nawet jak jest uszkodzona,wyłączona,zepsuta,bez karty itp. itp.. Ale trzeba im podać jakiś tam kod

Mam pudełko a w nim gwarancje i inne duperele.. Są tak za książeczką kody i różne pierdoły.. i mam pytanie mogę tą komórke odnaleźć na 100% jakoś?

Opublikowano

Jak jest wyłączony, to się go nie da zlokalizować.

Ale jak podasz na policji numer IMEI (jest na pudełku), to jeśli znalazca tylko włączy komórkę wtedy mogą go namierzyć.

Opublikowano

Dziękuję za infro ;)

I jak znalazca użyje komórki to policja jedzie i co dalej?

Jeżeli namierzą telefon to pojadą do właściciela i poproszą o okazje dokumentów, które potwierdzą własność telefonu. Jeśli jest kradziony, a osoba posiadająca telefon nie okaże papierów/pudełka to telefon jest zabierany i na pewno go odzyskasz. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...